<

У Міноборони розповіли, скільки військовозобов’язаних оновили свої дані

17:01 | 27.06.2024 / Новини / /
Перегляди
100
/ Коментарі відсутні

2 мільйони 430 тисяч українців оновили свої дані військовозобов’язаних, призовників і резервістів, серед них 1 мільйон 852 тисяч – через застосунок «Резерв+».

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону “Єдині новини”, пише Суспільне.

“Станом на сьогоднішній ранок 2 мільйони 430 тисяч українців оновили свої дані військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Серед них 1 мільйон 852 тисячі – у застосунку Резерв+. Тобто, українці віддають перевагу можливостям електронним у застосунку, який запустили саме під законопроєкт, що 18 травня набув чинності”, — сказав Лазуткін.

За його словами, процес мобілізації став інтенсивним, і це дозволить з часом замінити на фронті тих військових, які виснажені і потребують ротації.

“Можемо говорити однозначно, що зараз зросла кількість людей, які мобілізуються, процес набув інакшої інтенсивності”, — сказав Лазуткін.

Він додав, що не може розкривати цифри, але динаміка позитивна. За його словами, в Міноборони розуміють, що для того, щоб ці люди, які зараз мобілізуються, опинились у війську, потрібен деякий час, потрібно пройти ВЛК, навчання, мобілізаційне розпорядження.

“Але так чи інакше процес іде, і ми можемо розраховувати, що ці люди допоможуть боронити Батьківщину, це дуже важливо. Тому що ми знаємо, що на передовій непроста ситуація, багато військовослужбовців виснажені і потребують ротації”, — сказав Лазуткін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Червня, Неділя
29 Червня, Субота