<

У Львові медики врятували життя підлітку, в якого стрімко почали відмовляти органи після відпочинку на природі

18:11 | 22.08.2024 / Новини / /
Перегляди
852
/ 1 коментар

У Львові врятували підлітка з Вінничини, який заразився у водоймі смертельною інфекцією. 16-річний хлопець покупався у річці і потім мало не загинув через відмову нирок та печінки.

Про це повідомили на сторінці Першого медичного об’єднання Львова.

Данило Максимчук із міста Ладижин, що на Вінниччині. Юнак навчається у коледжі на механіка. Одного літнього дня разом з друзями пішов поплавати в річці Південний Буг – це звичне місце відпочинку для місцевих. Ввечері після купання у Данила раптово піднялась температура і не збивалася всю ніч, на ранок хлопець почав ще й блювати.

Медики районної лікарні спершу подумали, що у Данила тепловий удар, бо тоді стояла неймовірна спека. Утім, за два дні лікування від перегріву стан підлітка лише погіршився, тож його скерували до обласного центру. Вже вінницькі лікарі з’ясували, що Данило підхопив смертельно небезпечну інфекцію – лептоспіроз.

Довідка. Лептоспіроз – це важке інфекційне захворювання, яке переносять тварини. Найчастіше – гризуни: щурі та миші. Разом із сечею тварин небезпечна для життя людини бактерія потрапляє у воду і саме під час купання найчастіше відбувається зараження. На тілі Данила, коли він плавав у річці, були подряпини. Тому вбивча інфекція легко проникла в кров хлопця.

У Данила стрімко почали відмовляти органи. Лептоспіроз вразив нирки і вони геть перестали працювати, а також – печінку. Підліток буквально пожовтів. Наступними могли стати органи серцево-судинної системи і тоді юнак би загинув. У такому вже загрозливому для життя стані Данила негайно переправили з Вінниці до Львова – у Дитячу Лікарню Святого Миколая.

“Оскільки в пацієнта була гостра ниркова недостатність, тобто сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність .Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – “штучної нирки”. Данило 2 доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно ”, – розповідає Лілія Грицків, керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая.

Нині нирки та печінка хлопця працюють як належить і він майже повністю відновився після страшної недуги. Данило вже повернувся до Вінниці, де і пройде завершальні етапи лікування.




один коментар
  1. заберіть дипломи у “медиків” з районної лікарні, за те шо вони шось там “думали”, а не діагнозували

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок