<

У Києві обірвалася канатна дорога через Дніпро: загинув 20-річний хлопець

22:44 | 21.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
402
/ Коментарі відсутні

У Києві 21-го липня стався обрив тросу на атракціоні. Під час популярного атракціону-спуску через Дніпро загинув 20-річний хлопець, який впав у річку. Як вияснилось, цю небезпечну розвагу намагалися зупинити ще 2021-го. Трагедію прокоментувала прокуратура.

Як інформує поліція Києва, інформація про нещасний випадок, який трапився на атракціоні, що пролягає через річку Дніпро, надійшла близько 14:00. За словами свідків, людина, яка спускалася по тросу, впала в річку та потонула. Відразу після інциденту на місце прибули правоохоронці та водолази.

Протягом кількох годин тривала рятувально-пошукова операція, до якої залучили спеціальну техніку та катери із водолазами.

За попередньою інформацією, коли хлопець здійснював спуск по канатній дорозі та доїхав до середини річки Дніпро стався обрив троса, в результаті чого він впав у воду. Це підтвердили у Нацполіції. 

Тіло хлопця дістали з води після 20:00. Як повідомили в поліції, обладнання для кріплення, яке було на ньому, виявилося занадто тяжким, щоб виплисти, воно потягнуло його на дно.

Додамо, що канатна перепра.ва в Києві розпочинається близько арки Дружби народів і з`єднує її з Трухановим островом. Це найдовша в Україні мотузкова станція, довжина її становить 600 м.

Розпочато кримінальне провадження за двома статтями ККУ: порушення правил безпеки особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей та службову недбалість, що спричинила загибель людини. Наразі всі обставини встановлюються.

Київська міська прокуратура натякнула, що у трагедії може бути вина КМДА і суди. Про це передає Київська міська прокуратура.

“Розслідування проводиться за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості, що спричинила смерть людини(ч.2 ст.272, ч. 3 ст. 367 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі запевнили, що ще в 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону. Київська міська прокуратура навіть натякнула, що у трагедії може бути вина КМДА і суди.

“Прокурори звернулись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11.01.2021 року, яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя. Відповідачами у справі були Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), КП “ПЛЕСО” та Товариство-переможець конкурсу”, – пишуть у прокуратурі столиці.

Однак суд позов не задовольнив.

“Суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки“, – йдеться в повідомленні прокуратури.

За їхньою інформацією, під час судового розгляду будо встановлено, що на момент проведення інвестиційного конкурсу та судового розгляду проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені.

“Втім, нікого з посадовців КМДА, які проводили конкурс на визначення переможця, до сьогоднішнього трагічного випадку це не турбувало. Посадовцям КМДА, які “вимагають від правоохоронців ретельного розслідування” нагадуємо про їхню позицію у судах”, – різко відповіли у Київській міській прокуратурі.

На ці закиди у КМДА поки не відповіли.

Однак у КМДА наголосили, що вимагатимуть від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота