<

У Грузії трьом телеканалам загрожують штрафи за відмову розміщувати рекламу з розбомбленими містами в Україні

11:12 | 6.10.2024 / Новини / /
Перегляди
29
/ Коментарі відсутні

Опозиційні грузинські телеканали Formula, Mtavari і TV Pirveli відмовилися розміщувати передвиборчу рекламу правлячої партії «Грузинська мрія», у якій використовуються зображення зруйнованих українських міст. Тепер їм загрожують штрафи.

Про це йдеться у спільній заяві телекомпаній, пише Суспільне з посиланням на NewsGeorgia.

26-го вересня правляча партія Грузії представила серію передвиборчих плакатів і відеороликів, в яких закликає виборців “обрати мир” і сказати “ні війні”. У рекламі зображення зруйнованих російськими військами українських міст протиставляються кадрам церков, парків та нових автобусів у Грузії.

“Влада, підконтрольна Іванішвілі, ставить нас перед вибором — або ми надаємо ефір для цих відеороликів, або нас штрафують на величезні суми, що може призвести до припинення діяльності телеканалів”, — йдеться у заяві.

Телеканали розцінюють ці ролики як “російську пропаганду” та “знущання над українським народом”. Вони також погоджуються з оцінкою посла ЄС у Грузії, який назвав цю рекламу партії влади “обурливою, ганебною і огидною”.

Formula, Mtavari і TV Pirveli звернулися за підтримкою до правозахисних організацій і дипломатичних представництв західних країн.

Згідно із законом, за місяць до виборів грузинські телеканали зобов’язані надавати безкоштовний рекламний час усім партіям, представленим у парламенті. На це виділяється щонайменше 7,5 хвилин протягом кожних трьох годин ефіру.

У вересні Formula, Mtavari і TV Pirveli вже оштрафували за відмову розміщувати іншу провокаційну рекламу “Грузинської мрії”. У цьому ролику зі слоганом “Скажи ні моральному виродженню суспільства” показано грузинських активістів та представників громадянського суспільства.

Що цьому передувало

Раніше стало відомо, що грузинська керівна партія “Грузинська мрія” розмістила на своїх передвиборчих рекламних банерах фотографії руйнувань в Україні через війну. На плакатах є написи “Ні війні” та перекреслені назви опозиційних партій Грузії. Парламентські вибори у країні відбудуться 26-го жовтня.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, чия політична позиція не збігається з намірами “Грузинської мрії” щодо розвитку країни, розкритикувала таке оформлення банерів.

“Я ще не бачила нічого настільки ганебного, настільки образливого для нашої культури, традицій, історії, віри… Як жалюгідно марно і безсоромно пропонувати своєму народу плакат, виготовлений у кузні КДБ!” — написала вона на Facebook.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Жовтня, Неділя
5 Жовтня, Субота