<

У Чернівецькій області на березі річки виявили туші свиней з африканською чумою

05:29 | 11.06.2024 / Новини / /
Перегляди
204
/ коментарі 2

В адміністративних межах Чернівців, в руслі річки Прут, виявили туші свиней. Наразі поліція Чернівецької області проводить розслідування. 

Про це повідомив Інформатор Івано-Франківськ.

За результатами досліджень регіональної державної лабораторії в Івано-Франківську, в зразках виявили африканську чуму свиней.

«Це дуже небезпечне та невиліковне інфекційне захворювання, яке вражає свиней. Якщо тварина захворіла, на неї 100% очікує смерть. Для людей це не несе ніякої загрози», – зазначила перша заступниця начальника головного управління головного управління Держпродспоживслужби Анжела Косован.

У неділю, 9-го червня, спеціалісти Держпродспоживслужби були поблизу Прута й не відчували ніякого запаху, який могли б чути мешканці. Виявили один труп поросятка, свині віком до 2 місяців, 12 частин м’яса тушок та свіжі субпродукти.

За словами Косован, 10-го червня проведуть державну надзвичайну протиепізоотичну комісію, на якій визначать зону нагляду та спостереження. Приймуть план заходів, по яких надалі будуть працювати.

Напередодні спеціалісти провели дезінфекцію місця, де були виявлені трупи. Туші спалили. Заступниця зазначила, що туші носили частинами та розклали. Тобто, їх не принесло течією.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Липня, Вівторок
1 Липня, Понеділок