<

У Чехії на святкуванні Дня захисту дітей внаслідок удару блискавки постраждали 20 людей

17:47 | 3.06.2024 / Новини / /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

У Чехії у місті Ліберец під час заходів до Дня захисту дітей щонайменше 20 людей постраждали від влучання блискавки у дерево під час грози.

Про це повідомляє чеське видання Novinky, пише Суспільне.

Святкова програма проводилася у неділю, 2-го червня, у парку біля місцевого замку у другій половині дня і там знаходилось кілька сотень людей.

Близько 16:00 почалася гроза зі зливою. При цьому частина відвідувачів перед тим залишили місце, а частина – заховались під великими деревами. Згодом блискавка влучила у 20-метровий дуб, під яким ховались люди. За словами свідків, це був сильний удар і люди попадали на землю. При цьому саме дерево залишилось неушкодженим.

Після удару блискавки рятувальники зафіксували два десятки постраждалих. Сімнадцять із них, у тому числі десять дітей віком від двох до шістнадцяти років, потрапили до лікарні в Лібереці, двоє – у сусідньому місті Яблонці-над-Нісою, а одну людину гелікоптером доправили до празької лікарні в Мотолі. Кількох людей медики реанімували на місці.

Зазначається, що люди страждали переважно від аритмії серця, легких опіків і неврологічних травм, пов’язаних з тимчасовою недостатньою рухливістю кінцівок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Червня, Неділя