<

У Білорусь знову залетіли «шахеди», один із них збила ППО

22:45 | 20.10.2024 / Новини / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 20 жовтня на територію Білорусі залетіли щонайменше три дрони-камікадзе типу Shahed. Один з них збили білоруські сили ППО. 

Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн», – передає Громадське.

За даними групи, перший безпілотник зайшов через Комарин близько 00:38 і близько 00:40 полетів на Прип’ять.

Наступний «шахед» залетів із Житомирської області о 01:12 і рухався у напрямку Лельчиць. Через кілька хвилин він змінив курс і попрямував у бік Мозиря. Орієнтовно о 01:25 дрон збили силами ППО над Єльським районом Гомельської області. Вибух чули відразу в кількох навколишніх населених пунктах.

«Гаюн» зауважив, що на той час у небі над Гомельщиною перебував і винищувач, який вилетів із Барановичів близько 01:10 і до 02:30 повернувся на базу.

Моніторингова група зазначає, що загалом, за інформацією Повітряних сил ЗСУ, за ніч до Білорусі полетіли й не повернулися два дрони. Імовірно, другим безпілотником, який міг зайти та «зникнути» в Білорусі, був «шахед», помічений на півночі Київської області близько 01:32.

«Шахеди» у Білорусі

У липні Командування Повітряних сил ЗСУ підтверджувало випадок, коли вцілілий російський «шахед» вийшов із повітряного простору України в напрямку Гомельської області Білорусі. З того часу моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн» неодноразово повідомляв про фіксацію «шахедів» на території Білорусі.

Тим часом самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що це Україна буцімто порушила повітряний простір його країни.

На початку жовтня Лукашенко дав дозвіл низці воєнізованих структур збивати безпілотники, які залітають на територію країни. Застосовувати зброю та спецзасоби проти безпілотників можуть не лише військовослужбовці з військових формувань та органів внутрішніх справ, а також і співробітники інших воєнізованих організацій. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Жовтня, Неділя