<

Тривалість відключень світла може збільшитись через ремонт ще одного енергоблоку

05:38 | 14.06.2024 / Новини / /
Перегляди
92
/ Коментарі відсутні

Найближчими днями «Енергоатом» виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Через це може збільшитися тривалість відключень електроенергії.

Про це повідомили у компанії.

«Найближчими днями «Енергоатом» виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії», — йдеться у повідомленні..

За словами в.о. голови правління Петра Котіна, загалом цього року компанія, як і торік, з випередженням графіка проводить планово-попереджувальні ремонти енергоблоків АЕС.

Котін розповів, що останніми місяцями “Енергоатом “вже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. За його словами, тривалість ремонтів наразі зменшена на 22,3 доби від запланованого.

«В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні», — сказав Котін.

Цього року ремонти проводять на 8-ми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС, додали у компанії. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Червня, Неділя
22 Червня, Субота