<

Трагедія біля берегів Сицилії: 56-метрова суперяхта Bayesian затонула, потрапивши у шторм

18:05 | 20.08.2024 / Новини / /
Перегляди
557
/ Коментарі відсутні

Вітрильна яхта Bayesian опинилася в епіцентрі сильного шторму і затонула неподалік столиці Сицилії Палермо (Італія) вранці 19-го серпня. Серед зниклих безвісти — відомий мільярдер, співзасновник компанії Autonomy Майк Лінч.

Як пише ВВС, про це повідомила італійська берегова охорона, передає ТСН.

Одна людина загинула і шестеро зникли безвісти.

На борту 56-метрового судна були 22 людини: 10 членів екіпажу та 12 пасажирів, серед яких громадяни Великої Британії, США та Канади. Екстрені служби врятували 15 людей, зокрема однорічну британську дівчинку.

59-річного Майка Лінча, якого вважають “британським Біллом Гейтсом”, поки не можуть знайти. А дружину Лінча Анджелу Бакарес вдалося врятувати.

Що відомо про аварію

Майк Лінч заснував компанію Autonomy, яку згодом за 11 мільярдів доларів викупив техгігант Hewlett-Packard. Місцеві ЗМІ повідомили, що яхта затонула після сильного шторму вночі, під час якого над морем утворилися торнадо.

Як свідчить додаток для відстеження суден Vesselfinder, Bayesian залишила сицилійський порт Мілаццо 14-го серпня і востаннє з’явилася на радарах на схід від Палермо в неділю ввечері з навігаційним статусом “на якорі”.

8 врятованих пасажирів яхти доправили до місцевих лікарень. Усі вони перебувають у стабільному стані, повідомляють місцеві ЗМІ.

Видання з посиланням на слова капітана сусіднього судна Карстена Борнера повідомляє, що під час шторму він увімкнув двигун, щоб зберегти контроль над судном та уникнути зіткнення з яхтою.

“Нам вдалося утримати судно на місці, і після того, як шторм закінчився, ми помітили, що судно позаду нас зникло”, – розповів журналістам Борнер.

Капітан сказав, що через негоду його судно також кренилося, але Bayesian “лягла на воду, а потім пішла на дно”. За його словами, його команда знайшла кількох людей, які вижили на рятувальному плоту, троє з них були серйозно поранені. Їх узяли на борт до того, як їх підібрала берегова охорона.

Борнер сказав, що серед тих, хто вижив, були маленька дитина і дружина власника судна. Ще одна дитина та власник яхти зникли безвісти. BBC Verify переглянула корпоративні записи і виявила, що власницею яхти Bayesian є дружина Лінча, Анджела Бакарес.

Берегова охорона повідомила, що яхту виявили ​​на глибині 49 метрів і водолази оглядають місце аварії.

Прокуратура міста Терміні-Імерезе почала розслідування.

Місцевий рибалка розповів, що бачив, як людей рятував надувний човен, присланий з іншої яхти. Капітан місцевого рибальського траулера сказав, що бачив уламки, зокрема подушки з палуби, які плавали в морі.

На кадрах з місця катастрофи видно, як гелікоптери кружляють над кількома суднами берегової охорони, коли водолази в яскраво-помаранчевому одязі спускаються у воду.

Яхту Bayesian побудувала італійська суднобудівна компанія Perini 2008 року. 2020-го її переобладнали під управлінням британської компанії Camper & Nicholsons.

Судно отримало кілька нагород за свій дизайн і може вмістити до 12 гостей у шести каютах та екіпаж із 10 осіб. На сайті Perini стверджується, що щогла яхти заввишки 75 метрів. Це найвища алюмінієва щогла у світі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок