Торт «Бите скло» по-новому: розповіли, як приготувати з вафельними коржами
Це чудовий десерт для святкового тареля з десертами та пляцками. Вафельні рулети виглядають охайно та легко нарізаються на велику компанію.
Цей домашній десерт стане яскравою частиною святкової атмосфери, інформує 24 Канал з посиланням на ютуб “Смаколики Юлі”. Усі знають його з дитинства, а отже, довго він на столі не затримається.
Як приготувати рулети з вафель?
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 пачка вафель (5 штук);
- 2 галяретки (желе);
крем 1 (кокосовий):
- 100 грамів кокосової стружки;
- 100 мілілітрів гарячого кип’яченого молока;
- 350 грамів вершкового масла;
- 140 грамів цукрової пудри;
крем 2 (шоколадний):
- 500 мілілітрів води;
- 50 грамів какао;
- 200 грамів цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 пачка крекерів.
Приготування:
- Спочатку приготуйте кокосовий крем: підігрійте молоко, залийте ним кокосову стружку та добре перемішайте, після чого залиште на 15 – 20 хвилин.
- Вершкове масло збийте міксером із цукровою пудрою й частинами введіть підготовлену кокосову масу.
- Для шоколадного крему влийте в сотейник воду, додайте какао та цукор, перемішайте й поставте на вогонь, довівши суміш до кипіння.
- Зніміть з плити та всипте подрібнений крекер, ретельно перемішайте.
- Гарячий шоколадний крем рівномірно намастіть на всі п’ять вафель, зверху викладіть кокосовий крем.
- Далі додайте підготовлену застиглу галяретку та скрутіть вафлі в рулети.
- Для цього можна використати дві галяретки, розводячи їх у меншій кількості води, ніж зазначено в інструкції – замість 400 мілілітрів використовуйте по 300 мілілітрів, щоб желе було більш пружним.
- Готові рулети поставте в холодильник, дайте їм добре охолонути, після чого наріжте й подавайте до столу.
Чому желе не застигло?
Найчастіше це відбувається через порушення технології приготування, пише Zaxid.net.
Найпоширеніші причини – неправильна температура, недостатня кількість желатину та додавання свіжих тропічних фруктів. До прикладу, ківі, ананас, папая. Вони достатньо вологі, тому желе може не застигнути так, як ви цього очікували.
