<

Топ-5 рецептів сирників: пишні, ніжні, солоні, на пару та з бананом

23:55 | 11.11.2025 / Борщ, Новини / , /
Перегляди
62
/ Коментарі відсутні

Представлено п’ять варіантів приготування сирників: пишні з манкою, ніжні без яєць, солоні з твердим сиром, ПП-сирники на пару та сирники з бананом. Кожен рецепт містить перелік інгредієнтів та покрокову інструкцію приготування.

Сирники – улюблений сніданок, що ніколи не набридає. УНН зібрав для вас топ-5 найсмачніших варіантів цієї страви: хрусткі, ніжні, солоні чи солодкі – кожен знайде свій ідеальний смак. У цій добірці  – перевірені рецепти,  які завжди вдаються.

Пишні сирники з манкою 

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • манна крупа – 1-2 ст. л. (залежно від вологості сиру);
  • цукор – 1,5-2 ст. л.;
  • дрібка солі;
  • дрібка ваніліну;
  • борошно (для панірування) – 2 ст. л.;
  • олія для смаження – 25 мл.

Приготування:

  1. Сир розімніть виделкою до однорідної консистенції.
  2. Додайте яйце, цукор, ванілін і сіль. Добре перемішайте.
  3. Вмішайте манну крупу й залиште масу на 15 хвилин, щоб манка набухла.
  4. Сформуйте із сирної маси «ковбаску» й поділіть її на 6-7 частин.
  5. З кожної частини сформуйте сирник, обваляйте його в борошні.
  6. Обсмажте сирники на середньому вогні в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків.
  7. Викладіть готові сирники на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.

Порада: подавайте сирники теплими зі сметаною, варенням або свіжими ягодами.

Ніжні сирники без яєць 

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 9% – 400 г;
  • борошно – 50 г (+ трохи для панірування);
  • цукор – 1-2 ч. л.;
  • дрібка солі;
  • олія – 3 ст. л.

Приготування:

  1. У мисці змішайте сир, сіль, цукор і борошно до однорідної маси.
  2. Сформуйте з сирної маси «ковбаску» та наріжте її на рівні кружечки.
  3. Кожен сирник обваляйте в борошні.
  4. Розігрійте сковороду та налийте олію.
  5. Викладіть сирники в гарячу олію та обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки: спочатку з одного боку (3–4 хвилини), потім переверніть і підсмажте з іншого.

Порада: подавайте ніжні сирники теплими зі сметаною, медом або улюбленим джемом 

Солоні сирники з твердим сиром 

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 9% – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • сир твердий – 70 г;
  • сіль – за смаком;
  • олія – 50 мл.

Приготування:

  1. Перекладіть кисломолочний сир у миску та розімніть виделкою.
  2. Яйце злегка збийте й додайте до сиру.
  3. Твердий сир натріть на великій тертці та змішайте з сирною масою.
  4. Посоліть і поступово додайте борошно, замішуючи м’яке тісто.
  5. Сформуйте з тіста сирники потрібної форми.
  6. Обсмажте їх на розігрітій олії з двох боків до золотистої скоринки.

Порада: подавайте солоні сирники теплими – вони чудово смакують із сметаною, зеленню або часниковим соусом 

ПП-сирники на пару

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний – 400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Розімніть сир до однорідної консистенції.
  2. Додайте збиті яйця з дрібкою солі та ретельно перемішайте.
  3. Вмішайте борошно до утворення м’якої, злегка липкої маси.
  4. Підготуйте пароварку або каструлю з паровою решіткою. Форму для сирників за бажанням змастіть невеликою кількістю масла.
  5. Змочуючи руки у воді, сформуйте невеликі сирники й трохи їх приплюсніть.
  6. Викладіть сирники у форму, залишаючи між ними невеликі проміжки.
  7. Готуйте над киплячою водою 20 хвилин.
  8. Після приготування дайте сирникам охолонути 5-10 хвилин, і подавайте до столу.

Порада: подавайте ПП-сирники зі свіжими ягодами, йогуртом або медом – смачно й корисно! 

Сирники з бананом 

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний – 360 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • банани – 2 шт.;
  • борошно – 12 ст. л.;
  • олія – для смаження;
  • кориця – для подачі.

Приготування:

  1. У мисці змішайте сир, яйця та цукор до однорідної консистенції.
  2. Окремо розімніть банани виделкою до стану пюре.
  3. Додайте бананову масу до сиру й добре перемішайте.
  4. Вмішайте борошно – тісто має стати м’яким, але не липким.
  5. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
  6. Сформуйте сирники та обсмажуйте їх по 2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
  7. Готові сирники подавайте теплими, посипавши корицею.

Порада: чудово смакують із медом, йогуртом або карамельним соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця
4 Грудня, Четвер