Тануть на язиці: приготуйте ніжні рогалики на смальці
Хрусткі розсипчасті рогалики з варенням були улюбленими солодощами дитинства у багатьох українців. Знамените печиво зовсім нескладно повторити вдома. Пісочне тісто вважається одним з найпростіших – навіть новачки в кулінарії відмінно з ним впораються.
Особливо смачними ці вироби виходять на смальці. Продукт надає тісту пухкої структури та легкості. Саме так готували наші предки, для яких вершкове масло було дуже дорогим, – пише УНІАН.
Пісочне тісто на рогалики зі сметаною
Ми публікуємо рецепт самого печива, яке можна доповнити будь-якою начинкою – повидлом, варенням, маком, сиром або згущеним молоком.
Вам знадобляться інгредієнти:
- сто грам смальцю;
- сто грамів сметани;
- двісті п’ятдесят грамів борошна;
- чайна ложка розпушувача для тіста;
- столова ложка цукру;
- цукрова пудра для прикраси.
Смалець змішати зі сметаною, борошном, розпушувачем, цукром. Замісити руками м’яке та еластичне тісто, яке добре збирається в грудку і не липне до рук. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин.
Тісто тонко розкачати і нарізати довгими трикутниками. На широку частину викласти начинку. Смачними виходять рогалики з вишнями. Закрутити рулетики і викласти на деко з пергаментом. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180° духовці близько 15 хвилин. Коли готове печиво охолоне, обваляйте в цукровій пудрі.

Рогалики на маргарині
Для цього рецепта смальцю потрібно зовсім небагато. Підійде тим, хто чутливий до його запаху у випічці.
Ось які потрібні продукти:
- п’ятсот грам борошна;
- двісті п’ятдесят грамів маргарину;
- столова ложка смальцю;
- п’ятдесят грам живих дріжджів або п’ятнадцять грам сухих;
- столова ложка цукру;
- сто грам сметани;
- одне яйце.
Маргарин зі смальцем і борошном розтерти в крихту. Окремо змішати дріжджі з цукром, і потім змішати з першою масою. Додати збите зі сметаною яйце і замісити туге тісто. Поставити його в холодильник на годину.
Тісто тонко розкачайте. Наріжте трикутниками, викладіть начинку і закатайте. Випікайте рогалики на смальці за 180° близько 15-20 хвилин. Залиште печиву вільне місце на деку, оскільки воно підніметься після випічки.
