Тане у роті: приготуйте пишний пиріг «Зебра»
Який пиріг готується найшвидше – шарлотка, звісно, а за нею поспішає галета. Проте за смаком та швидкістю їй не поступається пиріг “Зебра”, який ще й естетично дуже привабливий. Українська кулінарна блогерка Анна Ляшук Ройко розповіла, як цю смакоту приготувати.
На сторінці ц фейсбуці жінка поділилася рецептом випічки, яка розлетиться за лічені хвилини, – передає Апостроф.
Інгредієнти:
- чотири яйця;
- дрібка солі;
- 250 г цукру;
- ванільний цукор;
- 150 мл олії;
- 250 г сметани;
- 1 ст. л. какао:
- 1 ч. л. розпушувача.
Приготування
У миску треба розбити яйця, додавши сіль, звичайний та ванільний цукор. Міксером збити суміш до густої піни. У суміш влити олію та сметану, перемішавши все до однорідної консистенції.
До борошна додати розпушувач, перемішати, влити яєчну суміш та замісити тісто.
Половину тіста перелити в іншу ємність. В одну додати какао, а в іншу – 1 ст. л. борошна.

Застелити форму для випікання пергаментом та викладати по 2 ст. л. кожного тіста по черзі. Зубочисткою зробити красиві розводи, які згодом у готовій випічці будуть мати красивий вигляд.
Випікати у добре розігрітій духовці протягом 45 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати булочки з корицею. Аромат кориці асоціюється з теплими затишними вечорами, печеними яблуками, гарячою кавою або какао та, звичайно ж, з духмяними булочками.
