<

Суд залишив під вартою блогера Стахіва зі Львова

09:13 | 11.10.2024 / Новини /
Перегляди
36
/ Коментарі відсутні

У Львівському апеляційному суді розглядали апеляцію щодо запобіжного заходу Остапу Стахіву, якого підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних сил України. Суд залишив блогера під вартою безправа назаставу.

Про це інформує Суспільне.

Засідання розпочалося о 14:15. Остап Стахів взяв участь у засіданні онлайн.

Адвокат Стахіва Микола Кремінець стверджував, що за адресою, яку оприлюднив його підзахисний, ТЦК розташовувався у 2022 році, а зараз, мрвляв, його там немає. 

Своєю чергою, прокурор Олег Телефанко повідомив, що 21-го січня Стахів оприлюднив інформацію про розташування військової частини. А також на відео, яке він оприлюднив в інтернеті, наявні ознаки, за якими можна визначити місце, де розташування цієї військової частини.

Натомість інший адвокат Стахіва Михайло Магарський вважає, що підозра є необґрунтованою і попросив скасувати ухвалу Галицького суду й залишити підозрюваного без запобіжного заходу.

У своєму виступі Стахів просив скасувати ухвалу Галицького суду як таку, яка “не відповідає чинному законодавству”.

“Їхнє оце клопотання Служби безпеки України і прокуратури щодо винесення мені запобіжного заходу є необґрунтованим, сфабрикованим і взагалі неналежним”, – сказав блогер.

Суд постановив залишити без змін рішення за 2 жовтня, а саме – тримання під вартою без права застави до 30 листопада.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Жовтня, П’ятниця
10 Жовтня, Четвер