<

Сталіну знесли голову, а Леніну відбили підборіддя: під москвою чоловік пошкодив пам’ятники

00:03 | 22.07.2024 / Новини / /
Перегляди
217
/ Коментарі відсутні

Росіянин розбив кувалдою погруддя радянських вождів.

У підмосковному місті Звенигороді невідомий чоловік кувалдою пошкодив пам’ятники двом радянським вождям – Йосипу Сталіну та Володимиру Леніну. Інцидент, який зняли на відео очевидці, стався у парку на Радянській вулиці вдень 20-го липня, – повідомляє ТСН.

На опублікованих кадрах видно, як чоловік у картаті сорочці б’є кувалдою по пам’ятнику, після чого на землю щось падає.

Як засвідчили опубліковані в соцмережах фото, в результаті “декомунізації” у погруддя Сталіна повністю знесена голова, у Леніна – пошкоджене підборіддя. 

Наступного дня особу 43-річного чоловіка встановили, він виявився місцевим мешканцем. Проти нього російські силовики порушили справу про вандалізм. Про мотиви його вчинку не повідомляють.

Як повідомляють місцеві Telegram-канали погруддя Йосипа Сталіна встановили у парку з ініціативи громадської групи, без відповідного дозволу. У березні 2024 року, у 71-у річницю від дня смерті кривавого радянського вождя, його погруддя облили фарбою, а букву “т” на постаменті виправили на “р”. Погруддя Леніна у парку також встановили незаконно.

До слова, у Тверській області рф на території меморіального комплексу “Мідне”, який присвячено пам’яті жертв політичних репресій і де поховано, зокрема, розстріляних у 1939 році польських військовополонених, з’явилося погруддя Сталіна. Директор меморіалу назвав це логічним.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота