<

Спробуйте новий рецепт: мариновані помідори з чорнобривцями по-особливому

03:04 | 24.09.2025 / Новини / /
Перегляди
73
/ Коментарі відсутні

Мариновані помідори — справжня класика консервації на зиму, тож не дивно, що є безліч рецептів приготування смачних закусок. Але якщо хочеться чогось дійсно особливого, приготуйте мариновані помідори з… чорнобривцями. Ви отримаєте помідори з цікавим смаком, дивовижний зовнішній вигляд і можливість вразити своїх гостей оригінальною стравою.

Рецептом маринованих помідорів з чорнобривцями поділилась відома українська кондитерка і фудблогерка Лілія Цвіт у своєму ютуб-каналі, – передає Апостроф.

За словами Лілії Цвіт, чорнобривці додають помідорам легкий пряний аромат і незвичний смак — помідори виходять кисло-солодкі та ароматні, а маринад набуває приємного золотавого відтінку.

Однак це ще не все, бо чорнобривці, окрім того, що є улюбленою квіткою українців, відомі своїми корисними властивостями. Вони містять ефірні олії з антибактеріальною дією, допомагають довше зберігати овочі без втрати смаку і надають легкий пряно-лимонний аромат.

Інгредієнти (на 1 літрову банку)

  • Помідори — щільні, м’ясисті, невеликого розміру
  • Чорнобривці — 4 квітки (свіжі, промиті)
  • Сіль — 1 ст. ложка з гіркою
  • Цукор — 1 ст. ложка без гірки
  • Оцет 9% — 1 ст. ложка
  • Вода — для маринаду

Для більш виразного смаку можна додати пару зубчиків часнику чи кілька горошин чорного перцю.

Як приготувати помідори з чорнобривцями на зиму

1. Підготуйте овочі і квіти, банки та кришки простерилізуйте.

    2. На дно кожної банки покладіть кілька квіток чорнобривців, далі — шар помідорів. Чергуйте, поки банка не буде заповнена. Зверху покладіть решту квітів.

    3. Для маринаду у каструлі змішайте воду з сіллю та цукром, доведіть до кипіння і в кінці додайте оцет.

    4. Гарячим маринадом залийте помідори, накрийте кришками і поставте банки в каструлю з водою для стерилізації.

    5. Стерилізуйте банки 10 хвилин після закипання.

    6. Герметично закрийте банки кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.

    “Такі помідори стануть яскравою прикрасою будь-якого столу, а їхній незвичний аромат точно здивує гостей. Спробуйте приготувати хоча б кілька баночок — і, можливо, цей рецепт стане вашим улюбленим”, – обіцяє Лілія Цвіт.

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    5 Грудня, П’ятниця
    4 Грудня, Четвер