<

SpaceX вперше вдалося приземлити носія космічного корабля Starship

01:33 | 14.10.2024 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Компанія SpaceX провела п’ятий випробувальний політ космічного корабля Starship. Цього разу вперше вдалося спіймати перший ступінь ракети-носія Super Heavy на стартовому майданчику в Техасі.

Про це свідчить трансляція польоту, пише Громадське.

Ракету запустили в селищі Бока-Чіка, що у штаті Техас, о 7:25 ранку (15:25 за Києвом). Перший ступінь відокремився на висоті приблизно 70 км, щоб почати своє повернення на Землю, передає Reuters.

Надважкий прискорювач повторно запалив 3 з 33 двигунів Raptor, щоб уповільнити свій швидкий спуск назад, націлившись на стартову вежу, з якої він вилетів.

Система Mechazilla з двома великими металевими рукавами успішно спіймала Super Heavy.

Приблизно за годину корабель Starship повернувся з космосу та успішно приземлився в Індійському океані. 

Як пише CNN, цей випробувальний політ SpaceX вважатиме «шаленим успіхом». Окрім того, що вдалося повернути Super Heavy, космічний корабель Starship уникнув сильного зносу, через який його попередник відхилився від мети під час останнього випробування в червні.

Starship розробляють для транспортування людей на Марс і навіть далі, а потім повернення їх на Землю. Також корабель залучать до місії NASA Artemis 3, яка має на меті висадити астронавтів на Місяць до 2026 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Жовтня, Понеділок
13 Жовтня, Неділя