<

Слідчі проведуть експертизу телефона, який Тищенко розбив під час обшуків

15:13 | 25.06.2024 / Новини / /
Перегляди
182
/ 1 коментар

Правоохоронці відправлять на експертизу телефон, який народний депутат Микола Тищенко навмисно розбив під час обшуків у нього.

Про це повідомила речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян в етері телеканалу «Київ», пише Громадське.

Вона підтвердила відео, на якому Тищенко розбиває свій телефон, однак сказала, що це «ніяк не врятує ситуацію». За її словами, зараз існує достатньо способів, щоб зібрати будь-який ґаджет.

Сап’ян висловила сподівання, що інформація, яку знайдуть під час експертизи телефона, може «дуже допомогти слідству». Речниця ДБР також розповіла, що слідство не виключає встановлення інших обставин і фактів, які стануть підставою для оголошення додаткових підозр народному депутату.

Водночас у помічниці Тищенка, яка брала участь у його конфлікті з ексвійськовим, також провели обшуки, однак про підозру їй поки не повідомляли. Обрати запобіжний захід самому Тищенку мають «сьогодні-завтра», сказала Сап’ян.

Нагадаємо, вранці 25-го червня народному депутатові Миколі Тищенку повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі людини — ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України. Якщо його визнають винним, він може отримати 5 років в’язниці.

Офіс генерального прокурора погодив клопотання щодо обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Пізніше в мережі поширили відео з обшуків у Тищенка, де на кадрах було видно, як він розбиває свій телефон.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Липня, Понеділок
30 Червня, Неділя