<

Скандал у спецшколі на Львівщині: перевірки відбудуться по усій країні

18:20 | 29.09.2024 / Новини / , , /
Перегляди
64
/ Коментарі відсутні

В усіх закладах цілодобового проживання дітей відбудуться перевірки для виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Про таке рішення вона повідомила після скандалу із сексуальним насильством у спецшколі на Львівщині.

«Повідомлення про можливі факти насильства, яке відбулося в одній із спеціальних шкіл на Львівщині, шокує. І очевидно, потрібно встановити всі обставини і притягнути до відповідальності усіх винуватих», – зазначила Жолнович.

Вона зазначила, що доручила Національній соціальній сервісній службі провести перевірки в усіх таких закладах, де цілодобово живуть діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав.

«Для цього служба розробила спеціальний опитувальник, щоб в екологічний спосіб виявляти такі порушення, не травмуючи почуття дітей», – розповіла міністерка.

Жолнович також закликала збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах та розвивати інклюзивні класи і спеціальні класи в загальних школах, «щоб за освітньою послугою не треба було звертатися далеко від дому, і щоб вона не надавалася з необхідністю проживати весь час в школі».

Як інформували, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області про насильство, скоюване директором закладу. Він, як стверджується, здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчаток-вихованок, публічно принижував, а також погрожував побиттям і госпіталізацією до психлікарні. На час проведення перевірки директора відсторонили від роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Вересня, Неділя