<

В Шацьку судили ексочільницю інтернату за шахрайство і підробку документів

08:26 | 8.09.2024 / Шацьк / , , /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

Шацький районний суд виніс вирок тимчасово виконувачці обов’язків директора Заболоттівської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату. Жінку звинуватили у шахрайстві та підробці документів.

Обвинувачена – уродженка села Заболоття, заміжня, раніше не судима. Про це йдеться у вироку від 23-го серпня, – пише ВолиньPost.

Згідно з матеріалами справи, у період з травня 2018 року по червень 2021 року підсудна вносила неправдиві дані до табелів обліку робочого часу деяких працівників навчального закладу. В документах очільниця спецшколи зазначала, що вони перебували на роботі, хоча насправді – були відсутні на робочому місці та не виконували покладені на них обов’язки. 

Діяла обвинувачена в змові з цим же працівниками, матеріали щодо яких виділені в окремі кримінальні провадження. Серед них є як педагоги, так і інший персонал.

На підставі підроблених документів співробітникам інтернату нараховувалася заробітна плата. Це призвело до незаконного заволодіння коштами Управління освіти й науки Волинської обласної державної адміністрації загальною сумою понад 50 000 гривень

Під час досудового розслідування підозрювала визнала свою провину та відшкодувала завдані збитки. У судовому засіданні теж щиро розкаялася у скоєному.

Суд визнав директорку винною за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У зв’язку із закінченням строків давності справи про підробку документів, вона була звільнена від покарання. За шахрайство суд призначив їй штраф у розмірі 52 700 гривень. Також із засудженої стягнули судові витрати на проведення експертиз загальною сумою понад 20 000 гривень. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок