<

Сестра волинського Героя зустріла посла рф у закривавленій сукні і портретом убитого брата

14:13 | 9.06.2024 / Новини / /
Перегляди
565
/ Коментарі відсутні

Нагадати світові про війну в Україні та зупинити російський тероризм. Під таким гаслом у столиці Польщі відбулася акція на підтримку нашої держави, організована фондом Євромайдан-Варшава. Це волонтерська група, що організовує військову допомогу Україні ще із 2014 року.

У закривавлених сукнях із написами українських міст, зруйнованих росією, активістки зустріли посла рф, який традиційно 9 травня приходить покласти квіти до меморіалу радянським солдатам у Варшаві. Про це пише газета Полісся.

Участь у заході взяла сестра загиблого у війні з окупантами Героя з Каменя-Каширського Станіслава Солов’я — Анна Веремчук. Із портретом брата в руках жінка символізувала Україну, яка й досі стікає кров’ю через вторгнення держави-агресорки. На знак протесту злочинним діям загарбників в адресу дипломата присутні скандували «терорист». За словами Анни, до цього перфомансу була прикута увага усіх світових ЗМІ.

“Більшість поляків підтримує проукраїнську позицію і продовжує вболівати за нашу країну. Тому завданням волонтерської групи було вкотре привернути увагу закордонної преси та не дозволяти російській пропаганді впливати на свідомість населення Польщі. У своїй промові через засоби масової інформації ми закликали зарубіжних партнерів надати військову допомогу Україні та посприяти звільненню полонених з російських катівень”, – переконана Анна.

До слова, 9-го травня вшановували світлу пам’ять із дня поховання загиблого воїна Станіслава Солов’я. Він поліг 5 травня 2023 року у жорстокому протистоянні з російськими загарбниками на Донеччині.

Чимало поляків, які спостерігали за дійством, знімали головні убори та схиляли голови, співчуваючи у такий спосіб нашим землякам через втрату найкращих синів та доньок, які стоять щитом, захищаючи Європу від божевільних планів путіна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Червня, Неділя