<

Секрет смачного глінтвейну з червоного вина

21:23 | 22.12.2025 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Секрет смачного глінтвейну простий: спеції та фрукти потрібно спочатку настояти в невеликій кількості вина, а вже потім об’єднувати з рештою.

Аромат спецій, цитрусові нотки й тепло в кожному ковтку глінтвейну створюють особливий настрій – святковий і чарівний. З цим напоєм можна експериментувати без обмежень: використовувати червоне або біле вино, додавати різні фрукти, ягоди чи готувати безалкогольну версію.

Інгредієнти:

  • 1 пляшка сухого червоного вина
  • 2 апельсини
  • 1 ст. л. меду
  • 20 г замороженої журавлини
  • 1 набір спецій для глінтвейну
  • гілочки розмарину для подачі

Замість набору спецій можна використати: паличку кориці, кілька бутонів гвоздики, зерна кардамону та духмяного перцю, сушені апельсинові скоринки або цукати.

Один апельсин нарізати дольками, залити склянкою вина, додати спеції та нагріти на середньому вогні, не доводячи до кипіння.

Накрити кришкою й залишити настоюватися близько 30 хвилин, після чого процідити.

Додати решту вина, журавлину та мед, знову нагріти (не кип’ятити!).

Другий апельсин нарізати, розкласти дольки у чашки, залити глінтвейном і прикрасити розмарином.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Грудня, Вівторок
22 Грудня, Понеділок