<

СБУ викрила російських агентів, які намагалися розвідати маршрути постачання зброї на фронт

20:45 | 17.10.2024 / Новини / /
Перегляди
44
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України викрила агентурну мережу російських спецслужб, яка розвідувала локації Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів «Укрзалізниці».

Про це повідомили в Службі безпеки України. 

Там заявили, що затримали на Донеччині та в Одесі трьох імовірних російських агентів. Ними виявилися мешканка Краматорська та двоє одеситів, які підтримували російський режим.

У СБУ встановили, що за інструкцією ФСБ вони обходили свої міста, де приховано фіксували вузлові залізничні станції, що залучені в переправленні важкого озброєння та боєприпасів на фронт.

Підозрюваній з Донеччини російські спецслужби дали додаткове завдання — виявити позиції українських військ, які тримають оборону на Краматорському напрямку. Для цього жінка об’їжджала населені пункти поблизу передової та випитувала розвідінформацію у місцевих жителів під час побутових розмов.

Отримані дані агенти у месенджерах передавали своєму російському куратору у вигляді позначок на гугл-картах з детальним описом.

Співробітники СБУ затримали підозрюваних за місцем проживання. Під час обшуків у них знайшли мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Двом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Дії ще одного підозрюваного кваліфікували за ч. 3 ст. 114-2 ККУ — несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ. Їм загрожує від 12 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Жовтня, Четвер
19:10
37