<

СБУ повідомила підозру колишньому заступнику Міністра оборони України за розтрату майже 1 млрд грн

14:10 | 6.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
318
/ коментарів 5

Колишньому заступнику міністра оборони України В’ячеславу Шаповалову повідомили про нову підозру у справі про розтрату майже 1 мільярда гривень державних коштів.

Про це hromadske повідомили джерела у правоохоронних органах. Про оголошення підозри повідомили СБУ та Офіс Генпрокурора.

У червні ексзаступнику міністра оборони України та екскерівнику Департаменту державних закупівель Міноборони вже повідомляли про підозри у справі щодо закупівлі неякісної амуніції для ЗСУ на понад 1 мільярд гривень. Слідчі зазначали, що посадовці причетні до розкрадання бюджетних грошей на закупівлі бронежилетів та зимової форми ЗСУ.

Як уточнили журналістам правоохоронці, тоді Шаповалов отримав підозру по бронежилетах, а тепер — по зимовій формі.

«Раніше по зимовій формі була підозра у т.в.о. керівника Департаменту, а зараз зібрали докази, які вказують на Шаповалова», — зазначив співрозмовник.

Слідчі встановили, що українські захисники не можуть використовувати закуплену форму, оскільки вона непридатна для холодної пори року в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

Закупляли цю форму без проведення випробовувань у лабораторних умовах, а лише поверхнево — за зовнішнім виглядом.

За даними слідства, цю спрощену форму прийняття військового майна Міноборони потім використало для укладення контрактів з турецьким підприємством на постачання неякісної зимової форми: курток та штанів вітровологозахисних для військових ЗСУ, які не відповідали технічним умовам, на загальну суму близько 1 мільярда гривень.




коментарів: 5
  1. Нічого нового ,простий народ і воїни вже давно знали що все розкрадалося ,як тільки до влади прийшли клоуни і що тепер ,вернуть ці гроші, чи поділили їх в міністерствах і на ці кошти ,покупляли за границею вілли ?

  2. це десь те саме як я підозрюю свою тещу що вона стерво знайшла мою заначку! Поки ми були в гостях .. Гадаєте признається та віддасть ?

  3. Це стрілочник. Гроші пішли не йому… До речі, а де екс-міністр Оборони України Олексій Рєзніков?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота