<

Розповіли, як приготувати традиційні вергуни в пудрі

03:14 | 11.12.2025 / Новини / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Традиційне українське печиво, що має назву вергуни, готується з прісного тіста та смажиться у фритюрі. Це печиво часто робили на свята, а на Полтавщині відкрили музей, присвячений вергунам.

Переможниця кулінарного шоу “МастерШеф 12” Валерія Матрохіна розповіла, як приготувати цю страву, – передає Апостроф.

“Це просто ностальгія в кожному шматочку!” – зазначила Валерія. Жінка уточнила, що для багатьох це страва з дитинства.

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г + трішки для припилу;
  • одне яйце;
  • цукор – 100 г;
  • кефір 2,5% (теплий) – 200 мл;
  • ванільний цукор або ванільний екстракт;
  • цедра половини апельсина;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • дрібка солі;
  • олія для смаження;
  • цукрова пудра для подавання.

Приготування

Збити яйце з цукром, сіллю та ванільним цукром до легкої піни.  Додати теплий кефір та цедру апельсина, перемішати. Розпушувач вмішати у борошно та невеликими порціями додавати у рідку суміш.

Замісити еластичне тісто, залишивши його відпочивати на 20 хвилин. Розкачати не дуже тонко, нарізавши смужками та ромбами. Посередині зробити надріз та вивернути один бік.

Смажити до приємного золотавого відтінку з кожного боку в олії. Викласти на паперовий рушник, аби позбутися зайвої олії. Присипати готові вироби цукровою пудрою. Смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Грудня, Четвер
10 Грудня, Середа