<

Розповіли, як приготувати соковитий стейк з лосося

05:26 | 6.12.2025 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З лосося можна приготувати безліч страв – оригінальних та доволі простих, які також матимуть незабутній смак.  Авторка українського кулінарного блогу Валерія Велігура розповіла, як смачно запекти стейк лосося у насиченому маринаді.

На сторінці в інстаграмі вона наголосила, що апетитний смак страви – завдяки маринаду, – передає Апостроф.

Інгредієнти

  • два стейки лосося;
  • одна велика картоплина;
  • цибулина;
  • пів морквини;
  • перець;
  • шість маленьких суцвіть броколі.

Інгредієнти для маринаду

  • 1,5 ст. л. меду;
  • цедра й сік лайма або лимона;
  • 1 ч. л. свіжого натертого імбиру;
  • 6 ст. л. соєвого соусу;
  • чорний мелений перець;
  • 1/3 ч. л. олії;
  • один зубчик часнику.

Приготування

З пергаменту сформувати човники.

Для маринаду змішати мед, цедру та сік лимона. Додати подрібнені імбир та часник, соєвий соус, перець та олію.

Приблизно на десять хвилин помістити рибу в маринад.

У паперові кораблики викласти картоплю, моркву, броколі та цибулю, нарізані тонкими пластинками. 

Тепер черга найголовнішого – замаринованої рибки. Усю цю красу помістити у добре розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Грудня, Субота
5 Грудня, П’ятниця