Розповіли, як приготувати соковитий стейк з лосося
З лосося можна приготувати безліч страв – оригінальних та доволі простих, які також матимуть незабутній смак. Авторка українського кулінарного блогу Валерія Велігура розповіла, як смачно запекти стейк лосося у насиченому маринаді.
На сторінці в інстаграмі вона наголосила, що апетитний смак страви – завдяки маринаду, – передає Апостроф.
Інгредієнти
- два стейки лосося;
- одна велика картоплина;
- цибулина;
- пів морквини;
- перець;
- шість маленьких суцвіть броколі.
Інгредієнти для маринаду
- 1,5 ст. л. меду;
- цедра й сік лайма або лимона;
- 1 ч. л. свіжого натертого імбиру;
- 6 ст. л. соєвого соусу;
- чорний мелений перець;
- 1/3 ч. л. олії;
- один зубчик часнику.
Приготування
З пергаменту сформувати човники.
Для маринаду змішати мед, цедру та сік лимона. Додати подрібнені імбир та часник, соєвий соус, перець та олію.
Приблизно на десять хвилин помістити рибу в маринад.
У паперові кораблики викласти картоплю, моркву, броколі та цибулю, нарізані тонкими пластинками.
Тепер черга найголовнішого – замаринованої рибки. Усю цю красу помістити у добре розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.
