Розповіли, що приготувати з курки і сезонних овочів серпня
Серпень – чудова пора. У магазинах та на ринку повно вітамінної городини за доступною ціною: баклажани, кабачки, морква, цукіні, молода картопелька, солодкий перець…
Що ж такого смачненького приготувати з м’яса та овочів, щоб було ситно й легко, – пише 24 канал.
Кулінарні експерти Смачно 24 запевняють: безпрограшним поєднанням будуть дієтична курочка з овочами. Курятина легко засвоюється, а багаті на клітковину овочі сприяють травленню.
Куряче філе та фарш
З курячим філе чудово смакують цукіні, кабачки та баклажани. Їх можна тушкувати без попереднього обсмажування, тож страва не буде занадто калорійною. Куряче філе нарізайте середніми кубиками.
А якщо цукіні чи кабачки тоненько наріжете вздовж і прошаруєте ними курячий фарш замість пластів лазаньї, у вас вийде дієтичний варіант італійської страви. Ніжний курячий фарш вбере в себе вологу з овочів – і ваша “лазанья” буде не лише низькокалорійною, а й напрочуд ароматною та соковитою.
Курячий фарш можна додати до овочевої начинки для пирога. Особливо смачне поєднання курки з молодою білокачанною капустою.
Або ж запечіть куряче філе цілим шматком із молодою картоплею та бейбі-морквою. (Не забудьте додати кілька гілочок свіжого розмарину!) У вас вийде смакота ресторанного рівня!
Гомілки та крила
Курячі гомілки та крильця – чудова основа для печені із сезонними овочами: молодим горошком та морквою або зі шпарагівкою чи зеленою стручковою квасолею.
Вирушаючи на пікнік, неодмінно прихопіть із собою баклажани, щоб запекти на грилі разом із курячими крильцями. Буде божественний дует.
З гомілками гриль можна подати молоду кукурудзу та болгарський перець, також приготованими на решітці. Їхні смак та аромат підкорять ваші смакові рецептори з першого ж шматочка.
Четвертини та стегна
Подайте до столу смажені курячі четвертини або стегна з бланшованою броколі та пармезаном або томатним соусом. Ідеальне поєднання м’яса та овочів! Ця страва неодмінно стане улюбленою у вашій сім’ї.
Четвертини відмінно смакують із цвітною капустою – білою чи кольоровою. Запечіть її в духовці з м’ясом або приготуйте з нею ніжне пюре на вершках.
Ну й, звісно, готове м’ясо можна подавати зі свіжим листовим салатом (айсбергом, роменом) або посипавши ароматною кінзою чи іншою зеленню.
Куряча тушка
Ціла курочка чудово запікається з молодою картоплею, морквою та ріпчастою цибулею. Викладіть всі інгредієнти до великого дека, тушку розмістіть у центрі й відправте всю цю композицію до духовки на 2 години при температурі 180 – 200 градусів. Звичайно ж, не забудьте про спеції та зелень: часник, розмарин, тархун. Вони неймовірно збагатять смак та аромат страви.
Або нафаршируйте тушку свіжими грибами (звичайними чи королівськими печерицями) і запечіть із бататом, молодим буряком чи зеленою цибулею. Приємної пікантності страві додасть молодий червоний перець чилі.
Літніх страв із курочкою та овочами – не злічити! Ми підготували для вас рецепти, за якими ви приготуєте вдома розкішний обід чи вечерю з мінімальними зусиллями.
Овочеве рагу з курячим філе
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 курячих філе ТМ “Наша Ряба”;
- 1 зелений болгарський перець;
- 1 червоний болгарський перець;
- 2 моркви;
- 3 – 4 томати;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 100 г консервованої червоної квасолі;
- 2 – 3 зубчики часнику;
- ½ перцю чилі;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль – на ваш смак.
Приготування:
- Дрібно наріжте ріпчасту цибулю й обсмажте в каструлі на оливковій олії до золотавого кольору.
- Моркву та болгарський перець наріжте середніми кубиками. Перець чилі почистьте від насіння й дрібно посічіть.
- Куряче філе наріжте середніми шматками й додайте до цибулі. Перемішайте та посмажте 3 – 4 хвилини.
- До м’яса додайте нарізані овочі та 200 мілілітрів чистої води. Туди ж висипте квасолю та перемішайте.
- Томати бланшуйте й зніміть із них шкірку. Розріжте їх на половинки та збийте на пюре за допомогою блендера. Влийте томатне пюре до овочів та курятини й перемішайте.
- Присмачте рагу спеціями та вичавленим крізь прес часником і тушкуйте страву під кришкою ще 15 – 20 хвилин до готовності.
- Викладіть рагу на тарілку та подавайте до столу. Смачного!
Курячі стегна, запечені з печерицями
- Час: 45 хвилин
- Порції: 3
Інгредієнти:
- 500 г курячого стегна (без кістки) ТМ “Наша Ряба”;
- 300 г печериць;
- 1 морквина;
- 1 кабачок;
- 3 – 4 томати;
- кінза – на ваш смак;
- 1 ст. л. солодкої червоної меленої паприки;
- 1 ріпчаста цибулина;
- сіль – на ваш смак;
- 2 ст. л. оливкової олії.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією й обсмажте на ній куряче м’ясо і стегна. Посипте його паприкою та посоліть.
- Щойно курятина зарум’яниться, перекладіть його на деко для запікання.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Цибулю, моркву та кабачки наріжте середніми кубиками й посмажте впродовж 5 хвилин на сковорідці, де смажилася курятина.
- Бланшуйте томати, зніміть із них шкірку, а м’якоть подрібніть у блендері.
- Гриби почистіть від шкірки й додайте до курятини.
- Перекладіть овочі до м’яса, полийте томатним пюре та відправте сковорідку до духовки на 30 хвилин.
- Готову страву посипте дрібно нарізаною кінзою й подавайте до столу.