<

Розповіли, що приготувати на Різдво замість звичних салатів та «гарячого»

05:49 | 23.12.2025 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Різдво завжди починається з чарівного настрою – коли дім наповнюється запахами, а стіл поступово збирає родину. У цей вечір важливо мати меню, яке створює відчуття свята.

Страви можуть бути різними – теплими й холодними, ситними й легкими, проте всі вони мають легко поєднуватися між собою в одну гармонію. 24 Канал зібрав добірку страв, яка сподобається навіть вибагливим гурманам.

Як приготувати салат з качки?

  • Час: 60 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти:

  • качина грудка;
  • мед;
  • соєвий соус;
  • гірчиця;
  • пучок руколи;
  • 5 штук томатів чері;
  • 30 – 50 грамів блакитного сиру;
  • 1 інжир.

для соусу:

  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • чверть столової ложки діжонської гірчиці;
  • пів столової ложки меду.

Готуємо салат, який вражає: відео

Приготування:

  1. Качину грудку зачистіть, відріжте зайвий жир, надріжте шкіру горизонтально, намагаючись не зачіпати м’ясо й зробіть якомога більше надрізів. Легше це зробити з підмороженою грудинкою.
  2. Для маринаду змішайте соєвий соус, гірчицю та мед.
  3. За бажання додайте трохи апельсинового соку, гілочку чебрецю та зубчик часнику – цілий, але розчавлений. Грудку замаринуйте приблизно на 30 – 40 хвилин.
  4. Грудку смажте шкірою вниз на холодній сковорідці. З обох боків доведіть до рум’яності.
  5. Далі качку перекладіть на лист для запікання й випікайте 12 хвилин при 200 градусах.
  6. Для салату все наріжте та змішайте разом із соусом. Інжир можна замінити будь-якою ягодою чи грушею, апельсином або хурмою.
  7. Також додайте трохи фініків. Готову качку наріжте тонкими скибками та викладіть зверху на готовий салат.

Як приготувати канапе з тріскою?

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4 – 6

Інгредієнти:

  • чорний хліб;
  • оливкова олія;
  • сушений часник;
  • 1 банка печінки тріски;
  • 1 плавлений сирок;
  • 1 – 2 варених яйця;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • 1 – 2 столові ложки сметани/йогурту/майонезу.

Закуска, яку запамʼятають надовго: приготуйте з відео

Приготування:

  1. Заздалегідь відваріть курячі яйця до готовності в підсоленій воді – 7 – 8 хвилин.
  2. Охолодіть їх під проточною водою та очистіть від шкарлупи.
  3. Хліб наріжте квадратиками, полийте оливковою олією, посипте сушеним часником і підсушіть у духовці 10 хвилин.
  4. Для начинки змішайте печінку тріски, натертий плавлений сирок, натерті варені яйця, додайте сіль, перець і сметану.
  5. Якщо використовуєте майонез – сіль у начинку не додавайте.
  6. Викладіть начинку на підсушений хлібчик і прикрасіть зеленою цибулькою.

Як приготувати паштет з печінки?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:

  • 500 грамів курячої печінки;
  • пів великої ріпчастої цибулини;
  • 1 велика морквина;
  • вершки 33 %;
  • масло вершкове;
  • сіль.

Паштет, який люблять усі: відеорецепт

Приготування:

  1. Спершу наріжте цибулю та моркву кубиками й обсмажте їх на вершковому маслі.
  2. Перекладіть овочі в миску.
  3. Печінку ретельно помийте та почистіть.
  4. У тій самій сковорідці обсмажте курячу печінку – також на вершковому маслі.
  5. Готуйте доти, доки печінка повністю просмажиться всередині.
  6. Додайте овочі, вершки та сіль і протушіть усе разом кілька хвилин. Від кількості води та вершків залежить густота паштету, тому коригуйте її до смаку – завдяки вершковому маслу він застигає. Збийте масу блендером і викладіть у форму, зверху залийте розтопленим вершковим маслом. Або викладіть паштет на плівку, всередину покладіть шматок масла, загорніть у формі ковбаски та охолодіть у холодильнику.

Як приготувати запечений бочок?

  • Час: 2,5 години
  • Порцій: 1

Інгредієнти:

  • 2 кілограми грудинки зі шкірою;
  • 2 пачки спецій до сала;
  • 1 пачка прованських трав;
  • 1 головка часнику;
  • 4 гілочки розмарину;
  • пів чайної ложки солі;
  • 2 столових ложки олії.

Це мʼясо стане зіркою вашого свята: дивіться відео приготування

Приготування:

  1. Часник із розмарином добре подрібніть у ступці із сіллю або перебийте блендером.
  2. Шмат свинини розпластуйте, формуючи прямокутний шматок для рулету.
  3. З короткого боку довгим ножем розріжте наполовину товщини, але не до самого кінця.
  4. Натріть м’ясо часником і спеціями разом з олією.
  5. Згорніть щільно шматок і зв’яжіть кулінарною ниткою. Бажано, щоб м’ясо постояло в холодильнику під плівкою хоча б 6 – 8 годин, а краще добу.
  6. Дістаньте м’ясо з холодильника заздалегідь, загорніть у пергамент, а потім у фольгу, щоб воно щільно було закрито. Запікайте 2,5 години при температурі 180 градусів першу годину і 150 градусів наступні півтори.
  7. Відкрийте шматок і поставте зарум’янюватися ще на пів години за температури 190 – 200 градусів, періодично змащуючи жиром, поки не утвориться хрустка скоринка з бульбашками.

Як приготувати домашній “Київський торт” від Ярославського?

  • Час: приблизно 3 години
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
Коржі:

  • 260 грамів білків (8 яєць);
  • 100 грамів цукру;
  • 60 грамів борошна;
  • 10 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • 170 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 200 грамів підсмажених лісових горіхів.

Крем Шарлот:

  • 8 жовтків;
  • 200 грамів молока;
  • 260 грамів цукру;
  • 350 грамів масла 82,5%.

Шоколадний крем:

  • 20 грамів какао-порошку;
  • 20 грамів коньяку (2 кришки);
  • 120 грамів горіхів для прикрашування.

Готуємо торт з шефом: відео

Приготування:

  1. Варто починати за добу. Розділіть жовтки й білки.
  2. Білки залиште під плівкою на ніч при кімнатній температурі.
  3. Наступного дня збийте білки з дрібкою солі та кількома краплями лимонного соку в піну, додайте 100 грамів цукру і збийте до його розчинення.
  4. Обсмажені горіхи подрібніть.
  5. Акуратно змішайте збиті білки з сухими інгредієнтами й горіхами.
  6. Цю суміш поділіть на 2 частини. Викладіть у форму діаметром 20 сантиметрів, змащену олією та вистелену пергаментом, і випікайте при 125 – 130 градусів 2 – 2,5 години.
  7. Дістаньте та охолодіть.
  8. Жовтки змішайте з молоком та цукром і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи вінчиком.
  9. Охолодіть. Масло збийте до побіління, в 3 прийоми додавайте заварну суміш.
  10. Отриманий крем діліть на 3 частини. В одну третину додайте какао та коньяк і ще трохи збийте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Грудня, Вівторок
22 Грудня, Понеділок