<

Розповіли, коли в Україні відзначатимуть День вчителя 2024

12:15 | 13.09.2024 / Новини / /
Перегляди
16677
/ Коментарі відсутні

1-го вересня українці відсвяткували День знань. У багатьох освітніх закладах України у понеділок пройшли урочисті лінійки з нагоди початку нового навчального року.

Восени традиційно відзначають ще одне шкільне свято – День вчителя. У цей день учні вітають своїх рідних вчителів з професійним святом, дарують квіти, солодощі. Часто, крім того, організовуються різні тематичні заходи, – пише канал24.

Коли буде День вчителя у 2024 році

Традиційно, День вчителя святкується в першу неділю жовтня. Тому цьогоріч свято відзначатиметься 6-го жовтня. Однак зазвичай у навчальних закладах святкування відбувається у п’ятницю.

У більшості країн світу День вчителя започаткували у XIX столітті. Це свято стосувалося викладачів і педагогів, які зробили значний внесок у сферу освіти. Водночас в усіх країнах відзначали цей день у різні дати. Так, в Італії, це, наприклад, 12 травня, а в Індії – 5 вересня.

У Радянському Союзі День вчителя запровадили у 1965 році. Втім, вже офіційно це свято почали відзначати через 15 років, оскільки тоді вийшла Постанова Президії Верховної Ради СРСР. Після проголошення незалежності в Україні громадяни стали святкувати День вчителя у першу неділю жовтня. Цю дату закріпив Указ «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 року.

У багатьох українських школах напередодні Дня вчителя уроки скорочені. Ба більше, відбувається День самоврядування, тобто учні старших класів проводять уроки замість вчителів, аби вони відпочили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Вересня, Середа
17 Вересня, Вівторок