<

Рекорд за вісім років: АРМА у липні перерахувало до бюджету 781 мільйон гривень

22:34 | 26.08.2024 / Новини / /
Перегляди
76
/ Коментарі відсутні

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (ARMA) у липні перерахувало до державного бюджету рекордні 781,4 мільйона гривень. Це найбільша сума за 8 років роботи агенції.

Про це йдеться у щомісячному звіті результатів діяльності АРМА, який оприлюднив перший заступник голови комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. 

Також минулого місяця АРМА остаточно передало арештовані активи «Межигір’я» в управління державному парку-пам’ятці. Завдяки цьому, через 10 років після відкриття парку, кошти від продажу квитків та інших аспектів роботи парку надходитимуть до державного бюджету.

У звіті йдеться, що під час проведення ревізії майна «Межигір’я» виявили понад 500 об’єктів, які раніше не значилися в описах. Зокрема, витвори мистецтва, ікони, барельєфи, люстри та інші цінні предмети.  

Серед майна, яке в липні продали на порталі «Prozorro.Продажі» був багі Traxter, який належав колишньому народному депутату Віктору Медведчуку, за ціною 761,8 тисячі гривень.

В АРМА додали, що вже також вистави на продаж колекцію наручних годинників Медведчука. Загалом 20 лотів оцінили у 10,6 мільйона гривень. Крім того, на продаж очікують ще 136 картин Медведчука.

Щодо 92-метрової яхти Royal Romance в Агенції заявили, що чекають зараз на рішення Офісу Генерального прокурора щодо продажу яхти.

«Наразі Агентство звернулося до Офісу Генпрокурора із запитом змінити ухвалу та надати право на реалізацію. Втім, лишається невирішеною проблема зі скасуванням арешту на яхту Окружним судом міста Спліт через відсутність обвинувального акту у відповідній кримінальній справі від ОГП», — йдеться у звіті агенції.

Зазначимо, напередодні в Офісі генерального прокурора звинуватили АРМА у зволіканні під час реалізації арештованої яхти Медведчука. В ОГП кажуть, що зволікання в цьому процесі допустило нове керівництво агентства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Вересня, П’ятниця