<

Ракетна атака на Київ: у кількох районах є поранені та займання

09:01 | 2.09.2024 / Новини / /
Перегляди
204
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 2-го вересня російські війська завдали повітряного удару по Києву. Унаслідок цього люди отримали поранення, а в кількох районах є пошкодження інфраструктури та займання.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація (КМВА) та міський голова Віталій Кличко, пише Громадське.

Для комбінованого удару росія застосувала крилаті ракети — ймовірно, Х-101, які випустили з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у Саратовській області.

Коли до міста підлітали ці ракети, росіяни також випустили по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М, а також — ударний БпЛА. У КМВА кажуть, що протиповітряна оборона знищила понад десяток крилатих, близько десятка балістичних ракет та ударний дрон.

Які наслідки атаки?

За даними Кличка, через повітряну атаку за допомогою до медиків звернулися двоє дорослих — одного з яких шпиталізували.

Унаслідок падіння уламків у Святошинському районі горіли 4 автомобілі, однак наразі пожежу ліквідували. Там також була пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі та пошкоджено МАФи поблизу станції метро «Святошин», а також вікна будівлі станції метрополітену. Однак станція зараз працює, каже міський голова.

У Голосіївському районі міста пошкоджено корпус котельні — у ДСНС уточнили, що це була котельня одного із закладів освіти, яку же ліквідували. Тим часом у Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств. У КМВА також казали про падіння уламків у Дніпровському районі міста.

На місцях працюють екстрені служби. Інформацію про руйнування та потерпілих іще уточнюють.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок