<

Рада провалила історичне голосування за дерусифікацію 333 населених пунктів в Україні

18:44 | 18.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
329
/ Коментарі відсутні

18-го вересня Верховна Рада провалила історичне голосування за дерусифікацію 333 населених пунктів – забракло голосів

Про це повідомив народний депутат України Ігор Гузь на своїй фейсбук-сторінці.

“Сьогодні влада вкотре показала свою нездатність зрозуміти, що таке україноцентричність і проявила малоросійськість, проваливши питання масштабного перейменування сіл, селищ і міст”, – йдеться у дописі

Усього 208 депутатів проголосували “за”.

Комітет Верховної Ради з питань державної влади та місцевого самоврядування ще в квітні підтримав проект, де Ігор Гузь, зокрема, є співавтором, щодо перейменування цих топонімів. Однак, сьогоднішнє голосування продемонструвало неспроможність влади захищати національні інтереси.

“Ми не можемо здаватися у цій боротьбі за Україну! Закон про деколонізацію вимагає цих змін!

Разом із колегами вимагав у залі і вимагаю зараз повторного винесення постанови на голосування. Рада не може працювати, поки рішення на користь України не буде прийняте, поки ми не відкинемо те, що було нав’язане росією протягом століть поневолення!

Закликаю колег негайно схаменутися! В кожному голосі – доля країни. Хто не з нами в боротьбі за справжню Україну – той знову готовий служити москві!” – зазначив нардеп у дописі.

Для більшого розуміння ситуації, депутат навів назви міст, за які найбільше «переймаються» ті, хто провалив сьогоднішнє голосування: Южний, Южноукраїнськ, Павлоград, Синельніково, Первомайськ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер