<

П’ять рецептів печива, яке зможе приготувати кожен

03:41 | 20.11.2025 / Новини / /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

Печиво з’явилося в Європі ще у середні віки, і спершу готувалося як пряна випічка для довгого зберігання під час подорожей. Деякі види, як німецьке печиво Plätzchen, стали традиційними різдвяними солодащами, а імбирне печиво з’явилось завдяки сепційним сумішам з Азії. 

УНН підготував підбірку найсмачніших рецептів печива, у кожного з яких унікальна історія та смак.

Німецьке різдвяне печиво Plätzchen

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • 1 яйце;
  • вершкове масло – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор – 1,5 ч. л.

Приготування:

  1. Змішайте борошно, цукор, ванільний цукор та розпушувач.
  2. Додайте порізане на шматки вершкове масло і перемішайте до консистенції дрібної крихти.
  3. Додайте яйце та знову перемішайте.
  4. Скатайте тісто в кулю і охолоджуйте 1-2 години у холодильнику.
  5. Розкатайте тісто завтовшки приблизно 0,5 см, виріжте печиво формочками та викладіть на деко з пергаментом.
  6. Випікайте 10 хвилин при 180°C.
  7. Декоруйте охолоджене печиво цукровою пудрою, кондитерською посипкою або глазур’ю.

Лимонне пісочне печиво

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 220 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • лимон – 2 шт;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • дрібка солі;
  • цукрова пудра – 100 г.

Приготування:

  1. Змішайте масло з цукром до білого кольору.
  2. Додайте жовтки, цедру та сік лимонів. Перемішайте.
  3. Змішайте борошно, сіль і розпушувач та додайте до масляної суміші.
  4. Розкатайте тісто, виріжте печиво формочками і перекладіть на деко з пергаментом.
  5. Випікайте 15-20 хвилин при 180°C.
  6. Зробіть глазур із цукрової пудри та лимонного соку і декоруйте печиво після охолодження.

Імбирне печиво 

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 250 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • мед – 1,5 ст. л.;
  • імбир – 2 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • гвоздика – 0,5 ч. л.;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. л.;
  • сода – 0,5 ч. л.

Інгредієнти для глазурі:

  • цукрова пудра – 150 г;
  • лимонний або апельсиновий сік – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Збийте масло з цукром, додайте яйце, потім мед.
  2. Просійте сухі інгредієнти та поступово введіть у масляну суміш.
  3. Сформуйте кулю, загорніть у плівку та охолодіть 30–40 хв.
  4. Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть деко пергаментом.
  5. Розкатайте тісто товщиною 2-4 мм, виріжте форми.
  6. Випікайте 7-10 хвилин до легкого підрум’янення.
  7. Повторюйте з рештою тіста.
  8. Змішайте цукрову пудру з соком для глазурі і прикрасьте охолоджене печиво.

Примітка: глазур швидко сохне, додавайте трохи води або соку, якщо потрібно.

Печиво без масла – зірочки з корицею 

Інгредієнти для печива:

  • лісові горіхи – 300 г;
  • яйця – 2 шт (1 жовток і 2 білки);
  • цукрова пудра – 200 г;
  • порошок кориці – 1,5 ч. л.;
  • борошно – 100 г.

Інгредієнти для глазурі:

  • цукрова пудра – 150 г;
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C. Подрібніть горіхи.
  2. Збийте білки, додайте горіхи, цукрову пудру, борошно, корицю та жовток.
  3. Замісіть тісто, розкатайте до 2 мм, виріжте зірочки.
  4. Викладіть на деко з пергаментом і випікайте 10 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Змішайте цукрову пудру з лимонним соком і прикрасьте охолоджене печиво.

Печиво з шоколадним драже 

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • яйця – 2 шт (жовтки);
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • розпушувач – 0,5 пакетика;
  • шоколадне драже – 200 г;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло для листа.

Приготування:

  1. Збийте масло з цукром до однорідності.
  2. Додайте жовтки та 4 ст. л. води.
  3. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і дрібку солі, вимішайте 5 хвилин.
  4. Додайте шоколадне драже і залиште тісто на 20 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть тісто ложкою на деко, залишаючи проміжки.
  6. Випікайте 15 хвилин, далі повторюйте з рештою тіста.

Примітка: для святкового вигляду додайте апельсинову цедру або драже різних кольорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Грудня, Неділя
13 Грудня, Субота