<

П’ять неймовірно смачних і поживних рецептів з мисливськими ковбасками

03:33 | 22.10.2025 / Новини / /
Перегляди
64
/ Коментарі відсутні

Мисливські ковбаски є одним з найпопулярніших видів перекусу на всі випадки життя: дома, в офісі, під час поїздки чи походу. Окрім того, що вони дуже смачні самі по собі, вони є компонентом багатьох вишуканих страв.

УНН розповів про деякі з них.

Запечене азу по-татарськи з мисливськими ковбасками

Інгредієнти

  • 1 кг картопля;
  • 1 шт. болгарський перець (великий, соковитий);
  • 1 шт. цибуля біла;
  • 500 г шампіньйони;
  • 500 г мисливські ковбаски;
  • 1 шт. морква;
  • за смаком сіль;
  • за смаком перець;
  • за смаком паприка;
  • за смаком приправа до картоплі;
  • 2-3 ст. л. олія;
  • 2 ст. л. соєвий соус (можна замінити на кетчуп чи домашню аджику, щоб було більш автентично).

Приготування

  1. Очистити овочі. Картоплю, перець і гриби нарізати крупно. Цибулю і моркву нарізати півкільцями.
  2. Ковбаски нарізати довгими шматочками. У великій мисці змішати всі овочі, ковбаски, спеції, олію, соєвий соус, кетчуп і аджику.
  3. Викласти у форму для запікання. Запікати при 200°C 40-50 хвилин, двічі перемішати під час приготування.

Легкий весняний салат з квасолею і мисливськими ковбасками

Інгредієнти

  • 6 штук довгих мисливських ковбасок;
  • 1 великий свіжий огірок;
  • 1 б. біла консервованв квасоля;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 уп. майонезу;
  • за смаком сіль і перець.

Приготування

  1. Нарізати ковбаски кружечками, до них порізати кубиками огірок та цибулю.
  2. Промити квасолю і викласти до решти інгредієнтів. За бажанням можна ще додати яблуко, воно збагачує смак.
  3. Посолити, поперчити і ретельно перемішати з майонезом.

А-ля плов з мисливськими ковбасками

Інгредієнти

  • 300 г рис;
  • 300-500 г мисливських ковбасок;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 2-3 зубці часнику;
  • олія для обсмажування;
  • за смаком спеції до плову або інші на ваш смак, сіль, перець, лавровий листочок, сухий гострий перець, соєвий соус;
  • вода.

Приготування

  1. Цибулю порізати кубиками, моркву кружечками. Порізати невеликими шматочками мисливські ковбаски, очистити часник.
  2. Обсмажити в глибокому сотейнику цибулю, через декілька хвилин додати порізану моркву. Обсмажувати разом хвилин п’ять. Потім додати мисливські ковбаски, трохи обсмажити, додаємо спеції і сіль. Всипати промитий рис, трохи розрівнюємо поверхню.
  3. Налити гарячої води приблизно на 1 см вище від рису. Після закипання скрутити вогонь до мінімума, накрити кришкою і тушкувати приблизно 30 хвилин до готовності. Виключити вогонь, втерти в гарячий рис часник, гарно перемішати, накрити паперовим рушником, зверху покласти кришку і так дати постояти ще хвилин 15-20.
  4. Рушник вбере в себе зайву вологу і конденсат і тоді рис буде смачним і розсипчастим. Перед закладкою рису можна додати 1 ст л соєвого соусу для кольору.

Паста у вершково-сирному соусі з мисливськими ковбасками

Інгредієнти

  • 3-4 довгих мисливських ковбаски;
  • 1 плавлений сирок гарної якості;
  • 180 мл вершків (у мене 10 відсотків і жирніших не треба);
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2 л води для макарони (всю воду не виливати);
  • 2-3 зубки часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 уп. спагетті 500 г (у мене твердих сортів);
  • 2 ч. л. солі або за смаком;
  • 1/2 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. приправи до м’яса.

Приготування

  1. Поставити відварюватися макарони у підсоленій воді. На сковорідці з оливковою олією викласти часник, далі цибулю, потім подрібнені ковбаски.
  2. Коли ковбаски обсмажилися, додати вершки, трохи потримати на невеликому вогні. Додати шматочки плавленого сиру і дати йому розчинитися.
  3. Варені спагетті викласти у сковорідку з соусом. Додати трохи води у якій вони варилися, спеції та довести до потрібного смаку і консистенції.

Гарячий салат з мисливськими ковбасками

Інгредієнти

  • 1 порція;
  • 150 г картоплі(відварити у “мундирі”);
  • 50 г цвітної капусти;
  • 30 г болгарського перцю;
  • 25 г цибулі порей;
  • 70 г мисливських ковбасок;
  • 30 г маринованих огірків;
  • 1 куряче яйце (відварене);
  • 20 г гірчиці;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • за смаком сіль, цукор;
  • цибуля зелена (для декору).

Приготування

  1. Обсмажити цвітну капусту на рослинній олії приблизно 3-4 хвилини. Додати нарізану картоплю в “мундирі”. Обсмажити 2-3 хвилини.
  2. Додати болгарський перець та цибулю порей. Обсмажити 3-4 хвилини.
  3. Додати мисливські ковбаски, маринований огірок, відварені курячі яйця та часник. Заправити салат соєвим соусом, гірчицею та цукром. Протушкувати 3-4 хвилини. Готову страву посипати зеленою цибулею.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця
4 Грудня, Четвер