<

Путін прагнув підірвати підтримку України країнами Заходу перед Самітом миру – ISW

20:53 | 16.06.2024 / Новини /
Перегляди
82
/ Коментарі відсутні

Глава Кремля Володимир Путін своїми заявами про нібито «готовність до переговорів» фактично на умовах капітуляції України прагнув заплутати мету Глобального саміту миру та підірвати підтримку України Заходом.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Радіо Свобода.

Експерти зазначають, що Путін спеціально виголосив вимоги щодо «мирних» переговорів за день до початку Глобального саміту миру у Швейцарії, щоб підірвати підтримку Заходом законних вимог Києва до Росії та відвернути увагу від завдання досягнення міжнародного консенсусу щодо того, як забезпечити недопущення несправедливої російської перемоги у незаконній агресивній війні РФ проти України.

У звіті йдеться, що двозначні заяви російського диктатора про його нібито «готовність до переговорів» переорієнтували міжнародний дискурс на те, що Путін, який не зацікавлений у дотриманні принципів Статуту ООН у своїй загарбницькій війні в Україні, не був запрошений на конференцію і що його відсутність на саміті є якимось внутрішнім парадоксом. Хоча, на переконання аналітиків ISW, це не так.

В ISW констатують, що російські офіційні особи зазвичай вдають зацікавленість у переговорах у критичні моменти війни, щоб вплинути на прийняття рішень Заходом, а також у рамках зусиль добитися від Заходу превентивних поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

«Будь-які спроби Заходу примусити Україну до перемовин із Росією до того, як остання відмовиться від своїх геноцидних та імперіалістичних амбіцій в Україні, майже напевно не призведуть до довготривалого вирішення конфлікту і лише нададуть Путіну додатковий час для подальшої оптимізації та підготовки російської воєнної машини до майбутнього вторгнення», – підсумували в Інституті.

Нагадаємо, Путін 14 червня знову заявив, що нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль називає «територією РФ», і повідомити про відмову від вступу в НАТО.

Президент Володимир Зеленський заявив, що пропозиція Путіна щодо припинення вогню є ультиматумом, якому не можна довіряти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа
25 Червня, Вівторок