<

Приховував від батьків, що на фронті: історія 22-річного бійця 14 бригади

09:31 | 10.10.2024 / Новини / /
Перегляди
129
/ Коментарі відсутні

Сергій потрапив у ЗСУ в 19 років. Нині йому 22 і він служить оператором комплексу подавлення безпілотників у 14 окремій механізованій бригаді з Волині.

До повномасштабного вторгнення боєць служив у поліції. Як він потрапив у ЗСУ, розповіли на сторінці бригади.

Зі слів Сергія, ще коли був курсантом закладу освіти системи МВС, мріяв потрапити в район Операції об’єднаних сил (ООС), але не міг це зробити через вік. Після вторгнення РФ у 2022 році захисник вирішив змінити службу в поліції й захищати Україну на передовій.

“Хотів реально воювати! Шукав бойові підрозділи в поліції, але перевестися не зміг, тож вирішив звільнитися й піти в ЗСУ”, – розповідає Сергій.

Бойову бригаду довго шукати не довелося. В 14 ОМБр Сергія покликав друг дитинства на посаду оператора комплексу подавлення безпілотників. І вже в травні 2022 року хлопець воював на Донбасі, зокрема у Соледарі. Далі – участь у харківському контрнаступі. Зізнається, на початках приховував від батьків, де саме знаходиться…

Тепер у Сергія нове захоплення – радіо електронна розвідка.

“Сфера розвивається шаленими темпами. Ще в 2022 році про неї ніхто не знав. Ми тоді лише з антидроновою рушницею по відрядженнях їздили. Побратими дивувалися: “Це якісь космічні війська? Вперше бачимо!» Зараз ситуація геть інша – є з чим і як працювати. Розвиваємося, навчаємося і займаємося надзвичайно важливою справою”, – каже хлопець.

Старші за віком побратими дуже приязно відгукуються про Сергія.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Жовтня, Четвер
9 Жовтня, Середа