Приготуйте смачний і швидкий сніданок з лаваша
Навіть ранок почався з поспіху, а світла немає, сніданок усе одно має давати сили й бути збалансованим. Адже заряд енергії на день вам потрібен завжди!
Завжди корисно тримати під рукою прості рецепти, які готуються за кілька хвилин, пише 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.
Рулет з лаваша – один із таких варіантів, адже його можна зробити навіть під час відключення світла. Варені яйця теж варто приготувати заздалегідь – вони добре зберігаються в холодильнику й стають у пригоді, коли потрібно приготувати щось на швидку руку.
Як приготувати рулет з лаваша?
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 коржі лаваша;
- 5 яєць;
- 2 авокадо;
- 2 чайні ложки лимонного соку;
- пів зубчика часнику;
- 1 столова ложка майонезу;
- 125 мілілітрів натертого сиру (за бажанням);
- 1 чайна ложка оливкової олії;
- 4 столові ложки салату або 2 столові ложки подрібненої зеленої цибулі.
Приготування:
- Варені яйця очистіть і наріжте кубиками, потім перекладіть у миску.
- Авокадо розріжте на чотири частини, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками, збризніть лимонним соком і додайте до яєць.
- Додайте пропущений через прес часник, майонез і натертий жовтий сир (за бажанням), приправте сіллю та перцем.
- Влийте оливкову олію, покладіть листя салату або подрібнену зелену цибулю та перемішайте.
- Намажте пасту на лаваш, щільно скрутіть рулетом, наріжте шматочками завтовшки приблизно 2 сантиметри, викладіть на тарілку й прикрасьте крес-салатом або цибулею.
Як вибрати лаваш?
Найголовніше у лаваші – це оптимальний термін зберігання. Важливо, щоб кінцева дата була не більшою ніж 4 – 5 днів – це означає, що його виготовлено з натуральних продуктів.
Лаваш має бути м’яким та ніжним за консистенцією. У поєднанні з соковитим м’ясом та овочами він смакує просто неперевершено.
