Приготуйте смачне печиво «Горішок»: топ-5 найкращих рецептів
05:51 | 25.11.2025 / Новини /
/
Коментарі відсутні
Якщо ви давно мріяли відчути той самий смак із дитячих свят та сімейних застіль, то рецепти хрумких горішків зі згущеним молоком саме для вас. Ніжне тісто, золотиста скоринка і солодкі начинки створюють ідеальний десерт, який підкорить і дорослих, і дітей.
Про це пише УНН.
Класичні горішки

Інгредієнти:
- цукор – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- сіль – дрібка;
- вершкове масло – 100 г (розтоплене);
- сода – 0,5 ч. л.;
- оцет – 0,5 ч. л. (для гасіння соди);
- борошно – приблизно 300–350 г (додавати поступово);
- варене згущене молоко – для начинки;
- грецький горіх – за смаком.
Як приготувати хрумкі горішки:
- У глибокій мисці потрібно збити до однорідності яйця та цукор.
- До суміш, що у вас вийшла потрібно додати розтоплене вершкове масло, а потім ще раз ретельно все перемішати вінчиком
- До яєчної маси додайте соду погашену оцтом. А за тим, поступово додавайте борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто. Пам’ятайте – воно не повинно липнути до рук.
- Після цього накрийте тісто й залиште його відпочити приблизно на 30 хвилин. А потім скачайте з цього тіста кульки невеличкого розміру
- Далі потрібно добре розігріти форму для горішків та викласти туди кульки, які у вас вийшли
- Випікайте горішки по 4-5 хвилин з кожного боку, періодично відкриваючи форму: стежте, щоб половинки були золотистими, але не пересмаженими.
- Готові шкарлупки обережно дістаньте, охолодіть та порівняйте краї, якщо потрібно.
- У кожну половинку горішка, викладіть варене згущене молоко, а у середину, поміж згущеним молоком покладіть грецький горішок для балансу смаку та хрумкості. Склейте дві сторони нашого десерту – і вуаля! Горішки готові.
- Для найкращого смаку дайте десерту кілька годин, щоб згущене молоко просочило тісто й зробило його ніжнішим.
- Смакуйте з чаєм, кавою або даруйте близьким, адже ці горішки завжди створюють особливий настрій!
Горішки з двома кремами

Інгредієнти:
- для тіста: яйце – 1 шт, цукор – 150 г, вершкове масло – 120 г (розтоплене), майонез – 120 г, борошно – 450 ± 50 г, сода – 0,5 ч. л., оцет – 0,5 ст. л.
- крем 1 (шоколадний): чорний шоколад – 200 г, сметана 20% – 200 г.
- крем 2 (карамельний): вершкове масло – 100 г; цукерки «Корівка» – 150 г.
Приготування:
- У мисці змішайте яйце з цукром до однорідності.
- Додайте розтоплене масло та майонез, ще раз добре перемішайте. Соду погасіть оцтом і додайте до маси.
- Засипайте просіяне борошно порціями й замісіть м’яке тісто. Поставте його в холодильник на 20 хвилин, щоб стало пластичнішим.
- Сформуйте невеликі кульки. Розігрійте форму для горішків і випікайте приблизно 5 хвилин, орієнтуючись на свою форму. Горішки мають бути рівномірно золотистими.
- Розтопіть чорний шоколад.
- Додайте сметану та добре вимішайте до гладкої консистенції. Наповніть половинки горішків і залиште на ніч для просочення.
- У сотейник покладіть масло та цукерки “Корівка”.
- На маленькому вогні розтопіть, перемішайте до однорідності та залиште охолоджуватися.
- Готовим кремом наповнюйте половинки горішків.
Горішки “Святкові”

Інгредієнти:
- для тіста: вершкове масло – 150 г (м’яке), цукор – 150 г, яйця – 2 шт, сметана – 150 г, борошно – 600 г, розпушувач – 1 ч. л., харчові барвники – за бажанням;
- для начинки: вершкове масло – 200 г, варене згущене молоко – 380 г, крихти від обрізків “шкарлупок” з тыста – за потреби.
Приготування:
- Збийте яйця з цукром до легкої пишності.
- Додайте сметану та м’яке вершкове масло – добре перемішайте. Всипте просіяне борошно з розпушувачем і замісіть м’яке еластичне тісто.
- Розділіть тісто на кілька частин і в кожну додайте харчовий барвник. Сховайте у холодильник на 2 години, щоб воно стало щільнішим і зручнішим у формуванні.
- Скачайте кульки по 20 г – приблизно розмір невеликого горіха. Випікайте у мультипекарі чи горішниці 3–5 хвилин, орієнтуючись на свою техніку.
- Готові “шкарлупки” вирівняйте на терці, зібрані крихти збережіть – вони стануть у пригоді для крему.
- Збийте вершкове масло до пухкої консистенції. Додайте варене згущене молоко та крихти – перемішайте до однорідного крему.
- Заповнюйте половинки кремом і склеюйте їх попарно. Готовим горішкам дайте постояти хоча б 1-2 години – вони стануть м’якшими й ароматнішими.
Горішки з коньяком

Інгредієнти:
- для тіста: вершкове масло – 150 г, цукор – 3 ст. л., яйця – 2 шт, мед – 1 ст. л., коньяк – 1 ст. л., сода – 1/2 ч. л. (гасити оцтом), додатково сода – 1 ч. л. (для структури), борошно – 3–3,5 склянки;
- для начинки: варене згущене молоко, вершкове масло – (за смаком, 30–50 г для ніжності).
Приготування:
- Розтопіть масло й розітріть його з цукром до однорідної маси. Додайте мед, яйця, коньяк і соду, погашену оцтом – перемішайте.
- Поступово додавайте борошно й замішуйте еластичне тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.
- Сформуйте невеликі кульки.
- Розігрійте форму для горішків і випікайте до золотистості. Час залежить від вашої горішниці, зазвичай це 3-5 хвилин.
- Змішайте варене згущене молоко з м’яким вершковим маслом – так крем буде ніжним і більш стійким.
- Начиніть половинки й склейте горішки.
Горішки на варених жовтках

Інгредієнти:
- тісто: варені жовтки – 5 шт, цукор – 1 ст. л., вершкове масло – 200 г (ідеально – пряжене), борошно – 3 склянки (приблизно 750 г), сметана – 3-4 ст. л., смалець – 2 ст. л., ванілін – за бажанням, розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою), олія – для змащування форми;
- начинка: варене згущене молоко – 300 г, вершкове масло – 50 г, вершки 30% – 100 г, коньяк або ром – 2 ст. л., волоські горіхи – 60 г, кокосова стружка – за бажанням (для обкачування), цукрова пудра – для присипання.
Приготування:
- Варені жовтки натріть на дрібній тертці або добре розімніть. Додайте цукор і ванілін – перемішайте.
- Масло разом із смальцем перетріть із борошном до стану крихт.
- З’єднайте жовткову масу з борошняною, додайте сметану та розпушувач. Замісіть м’яке, пластичне тісто.
- Поставте тісто в холодильник мінімум на 1 годину – так його буде легше формувати.
- 5. Скачуйте невеликі кульки, злегка змащуйте форму олією. Випікайте до легкого підрум’янення (зазвичай 3–5 хв, залежить від горішниці).
- З’єднайте варене згущене молоко, вершкове масло, вершки та коньяк (або ром).
- Збийте до однорідної, гладкої маси – вона може бути рідкуватою, це нормально.
- Якщо хочете густішу консистенцію – охолодіть крем у холодильнику 1 годину.
- Додайте подрібнені волоські горіхи, перемішайте.
- Наповніть половинки кремом, з’єднайте попарно.
- За бажанням обкачайте готові горішки в кокосовій стружці.
- Перед подачею присипте цукровою пудрою.
.gif)