<

Приготуйте різдвяне печиво з дитинства: бюджетний рецепт із трьох інгредієнтів

05:23 | 20.12.2025 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Запах домашньої випічки – один із головних символів Різдва. Приготувати смачне печиво до цього свята дуже легко.

Рецептом приготування різдвяного печива ділиться РБК-Україна з посиланням на допис у Зошиті Рецептів на фейсбуці.

Інгредієнти для печива

Для тіста:

  • 200 г смальцю
  • 200 г сметани
  • 450 г борошна
  • 2 ст.л. маку

Додатково:

  • цукрова пудра
  • білок
  • цукор
  • подрібнені горіхи

Покроковий рецепт приготування

Основою тіста є всього три інгредієнти – смалець, сметана та борошно. Завдяки такому поєднанню печиво виходить особливо хрумким, розсипчастим і водночас ніжним. А невеликі доповнення у вигляді маку, цукру чи горіхів дозволяють зробити одразу кілька варіантів із одного тіста.

Для приготування спочатку до просіяного борошна додають смалець і перетирають руками до стану крихти. Далі вводять сметану та замішують м’яке, податливе тісто.

Його ділять на дві частини: в одну додають мак, іншу залишають без добавок. Обидві частини загортають у плівку та відправляють у холодильник приблизно на дві години, саме охолодження робить тісто ідеальним для формування.

Після цього тісто розкачують тонким шаром, вирізають формочками та випікають у духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 15-20 хвилин – до легкої рум’яності. Макове печиво після охолодження обкачують у цукровій пудрі. Другий варіант перед випіканням змащують білком і посипають цукром та подрібненими горіхами.

Готове печиво виходить напрочуд ароматним, хрумким і дуже домашнім. До того ж рецепт вважається одним із найбільш бюджетних – без масла, дорогих начинок чи складних інгредієнтів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Грудня, Субота
19 Грудня, П’ятниця