<

Президент про втрати: На одного українця гине шість росіян

01:38 | 1.07.2024 / Новини /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

Нині на полі бою Україна втрачає одного військового, тоді як росія — шість окупантів. Таке співвідношення фіксують на Харківському та Покровському напрямках. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін.

Глава держави зауважив, що у рф «набагато більше людей», і в України не буде більше військових, ніж у росіян. Водночас він наголосив, що українських військових «бережуть більше».

«У нас сьогодні гине 1 українець до 6 росіян. У нас була статистика десь в 4 рази, а зараз на Харківському, Покровському напрямку — цифри 1 до 6. Я не до цього веду, що ми повинні воювати до кінця, і нам вистачить людей», — заявив Зеленський. 

Він додав, що «балачки про мільйони росіян» можуть бути слушними, але наразі війна технологічна. Зеленський переконаний: «Хто більш технологічний — той може перемагати».

Втрати України

Президент Володимир Зеленський 25 лютого вперше озвучив втрати української армії: за його словами, за два роки повномасштабної війни загинула 31 тисяча українських військових. Кількість поранених він не назвав, щоб росія не знала, скільки в України людей на полі бою.

Раніше Київ не розголошував дані про втрати серед своїх військовослужбовців. У Міноборони заявляли, що інформація про кількість загиблих українських бійців залишатиметься закритоюдо завершення воєнного стану.

За підрахунками проєкту «Книга пам’яті полеглих за Україну», оприлюдненими в середині листопада 2023 року, щонайменше 30 тисяч українських бійців загинули з 24 лютого 2022 року. Ще до 100 тисяч військових зазнали поранень, але більшість із них перебуває на службі або незабаром повернеться до неї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Липня, Вівторок