<

Понад 2750 українських засуджених приєдналися до армії

15:19 | 17.06.2024 / Новини / /
Перегляди
49
/ Коментарі відсутні

Відколи в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, понад 2750 ув’язнених було звільнено з-під варти, щоб приєднатися до лав ЗСУ.

Про це повідомляє Washington Post, пише Суспільне.

“Мотивація наших в’язнів сильніша, ніж у наших звичайних солдатів. Їхнє звільнення є лише частиною мотиву. Вони хочуть захистити свою країну і хочуть повернутися”, — сказав Малюська в інтерв’ю Washington Post, опублікованому 16-го червня.

Він спрогнозував, що приблизно 4 тисячі засуджених чоловіків зголосяться стати добровольцями під час першого етапу набору до лав ЗСУ. Наразі вони служитимуть лише у штурмових підрозділах, що повністю складаються із колишніх ув’язнених.

Засуджені, звільнені за новим законом, проходитимуть службу в окремих частинах ЗСУ. Повідомляється, що звільнені перебувають під наглядом військових частин, до яких вони призвані, і не можуть залишити свої частини без дозволу командира.

Станом на 25-те травня до органів юстиції надійшло 4300 заяв, і більшість із них уже розглядаються, повідомив New York Times міністр юстиції України Денис Малюська.

Міністр додав, що в майбутньому українське командування може змішувати колишніх полонених з іншими військовими частинами, враховуючи їх бойові дії.

“Існує конкуренція між воєначальниками щодо найму (засуджених)”, – сказав Малюська.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа