<

Померла акторка, що грала професорку Макґонеґел у «Гаррі Поттері»

17:04 | 27.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

Британська акторка Меггі Сміт, відома за своєю роллю професорки Мінерви Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера, померла у віці 89 років.

Про це пише ВВС, передає Суспільне.

Про це смерть акторки йдеться у заяві її синів Тобі Стівенса та Кріса Ларкіна.

Акторка померла в лікарні рано-вранці в п’ятницю, 27 вересня. Вона була з друзями і сім’єю в останній момент. У неї залишилося двоє синів і п’ятеро онуків.

“Ми хотіли би скористатися цією можливістю, щоб подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі і Вестмінстер за їхню турботу і безмежну доброту в останні дні її життя. Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення і підтримку і просимо вас поважати нашу приватність в цей час”, — йдеться у заяві родини.

Марґарет Наталі Сміт — провідна англійська акторка театру та кіно. Вона отримала дві премії “Оскар” за свою кар’єру — за “Розквіт міс Джин Броді” в 1970 році та “Каліфорнійську сюїту” в 1979 році. Вона мала ще чотири номінації та отримала вісім нагород Bafta. Кавалер Ордена кавалерів пошани та Дама-Командор Ордена Британської імперії.

Марґарет Сміт народилася 28 грудня 1934 року в Ілфорді, графство Ессекс. Кар’єра Меггі Сміт почалася в театрі, але вона отримала свою першу номінацію на премію Бафта в мелодрамі 1958 року “Нікуди йти”.

З 1959 року акторка увійшла до складу трупи театру Олд Вік, що спеціалізується на шекспірівському репертуарі. У 1960-ті роки стала примою трупи Королівського Національного театру.

До 1963 року Лоуренс Олів’є запропонував їй роль Дездемони, щоб зіграти разом із його Отелло в Національному театрі, а через два роки по цьому фільму було знято оригінальний акторський склад, і Сміт була номінована на “Оскар”.

У кіно Меггі Сміт грала переважно характерних персонажок. Зокрема, виконувала ролі у відомих стрічках “Битва титанів” (1981), “Кімната з видом” (1985), “Девід Копперфілд” (1999). У комедії Франко Дзефіреллі “Чай з Муссоліні” (1999) акторка знялась разом з близькою подругою — леді Джуді Денч. За роль у цій стрічці Сміт отримала премію BAFTA і звання майстрині гротеску.

Улюбленицею молодшого покоління Меггі Сміт стала завдяки ролі Мінерви Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера. Вона знялась в усіх частинах фентезійної саги, які вийшли на екран з 2001 до 2011 року. Також акторка зіграла графиню Грентем із серіалу “Абатство Даунтон”, що вийшов на екрани 2010 року. Серіал став найбільш обговорюваним серед критики і жоден з шістьох сезонів не обійшовся без героїні Меггі Сміт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця