<

Померла акторка Шеллі Дювалл, відома за фільмом «Сяйво»

03:46 | 12.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
199
/ 1 коментар

У віці 75 років померла американська кінозірка Шеллі Дювалл, яка здобула широку популярність за роль у фільмі Стенлі Кубрика «Сяйво».

Про це повідомив її партнер Ден Гілрой, передає Associated Press, пише Громадське.

Акторка померла 11-го липня уві сні у своєму будинку в Бланко, що у штаті Техас. За словами її друга та публіциста Гері Спрінгера, причиною стали ускладнення діабету.

«Моя дорога, мила, чудова супутниця життя і подруга покинула нас минулої ночі. Занадто багато страждань останнім часом, тепер вона вільна. Відлітай, прекрасна Шеллі», — написав Гілрой.

Пік карʼєри Дювалл припав на 1970-ті й 1980-ті роки. Вона знялася у класичному психологічному трилері режисера Стенлі Кубрика «Сяйво» за однойменною книгою Стівена Кінга. У фільмі вона виконала роль Венді Торранс — дружини головного героя Джека, якого зіграв Джек Ніколсон, що божеволів у готелі «Оверлук».

Кадр, де Дювалл кричить, поки головний герой пробиває двері сокирою, — став одним із найвідоміших зі стрічки. 

Відомо, що під час зйомок Кубрик жорстоко та критично ставився до Дювалл та закликав інших на майданчику робити це, тому що думав, що це вплине на її акторську гру. Це сильно вплинуло на її здоровʼя. Дехто заявляв, що його ставлення межувало з тортурами.

Зокрема, одну зі сцен виконували у 127 дублях. Також Дювалл розповідала, що під час зйомок фільму вона плакала «12 годин на добу тижнями поспіль».

Акторка відома й за фільмами «Нешвілл» та «Три жінки» Роберта Альтмена.

У 1990-их роках Дювалл зникла з кіно, однак у 2022-му спробувала перезапустити свою кар’єру, знявшись у фільмі жахів «Лісові пагорби».




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота