<

Помер казахський опозиціонер Садиков, на якого скоїли замах у Києві

09:32 | 2.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
122
/ Коментарі відсутні

Казахський опозиційний діяч та журналіст Айдос Садиков, на якого скоїли замах у Києві, помер у лікарні.

Про це повідомила його дружина Наталія, пише Громадське.

Вона розповіла, що лікарі 13 днів боролися за життя Садикова, а втім, «дива не трапилося». Також вона підкреслила, що його вбивство — на совісті президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва.

Раніше Наталія Садикова розповідала, що лікарі давали лише 0,01% на одужання чоловіка.

Замах на казахського опозиціонера

18-го червня на вулиці Віктора Ярмоли в Києві було чути постріли. За попередніми даними, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебувало подружжя, підійшов невідомий і вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

Потерпілим виявився казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, відомий своєю критикою влади Казахстану. Він перебуває в лікарні у важкому стані, з пораненням голови.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова. Тим часом його дружина вважає, що до замаху на її чоловіка причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Згодом українські правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні злочину двом громадянам Казахстану — Мейраму Каратаєву та Атаю Жаканбаєву, які на замовлення невстановленої людини приїхали до Києва, де стежили за Садиковим, його розпорядком дня, роботою та пересуваннями. Для прикриття вони орендували житло за різними адресами. Згодом один із підозрюваних сам здався правоохоронцям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Липня, Четвер
3 Липня, Середа