<

Польща заборонила українським водіям працювати у таксі без отримання польських прав

05:24 | 18.06.2024 / Новини / , /
Перегляди
102
/ Коментарі відсутні

Від 17-го червня водії, які здійснюють пасажирські перевезення у Польщі з використанням застосунків, як-от Uber чи Bolt, обов’язково повинні мати чинні польські водійські права.

Про це заявив речник Бюро дорожнього руху Головної комендатури поліції Роберт Опас, передає Польське радіо.

За його словами, зміна правил покликана поліпшити безпеку і не дозволити водіям без польських водійських прав заробляли на перевезенні людей.

«Водійські права, видані у Польщі, є у наших інформаційних базах. А тому поліція може легко довідатися, чи водій має права», – сказав речник польського відомства.

Управляючий директор сервісу Free Now у Польщі Кшиштоф Урбан запевнив, що більшість іноземців не муситиме здавати додаткових іспитів у Польщі.

«Більшість таксистів, які працюють у Польщі, – це особи із трьох країн: України, Білорусі та Грузії. Ці країни отримують польські водійські права на засадах їх заміни після підтвердження», – пояснив топменеджер.

Водночас він визнав, що для звернення за польськими водійськими правами потрібно провести у Польщі понад 185 днів. У результаті водіїв може стати менше, що може призвести до зростання цін для клієнтів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа