<

Передавав дані про оборонні заводи Запоріжжя: СБУ затримала колишнього міліціонера

17:10 | 10.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
142
/ Коментарі відсутні

Співробітники СБУ затримали чоловіка, який за даними слідства, намагався виявити та передати РФ геолокацію місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу України та місця зосередження Сил оборони, що знаходяться у Запоріжжя. Фігуранту повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомили у пресслужби СБУ.

За даними відомства, підозрюваний намагався виявити та передати РФ геолокації місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу України. Зокрема щодо заводів, які виробляють боєприпаси для важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ.

“Для комунікації з агресором фігурант використовував анонімний чат у популярному месенджері, а передачу відомостей здійснював зашифрованими словами, відпрацьованими заздалегідь”, — йдеться у повідомленні пресслужби.

Також він відслідковував місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони у Запоріжжі.

“Для цього він об’їжджав місто на громадському транспорті та приховано фіксував інфраструктурні об’єкти, які, на його думку, могли використовувати для базування українських військ або виробництва засобів ураження”, — йдеться у матеріалах пресслужби.

За даними слідства, фігурантом є ексзаступник начальника відділу колишнього обласного управління МВС, який у 2014 році звільнився зі служби.

“На початку повномасштабного вторгнення його завербував кадровий військовий міноборони РФ, з яким вони ще за часів СРСР разом здобували вищу освіту”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Так, восени 2023 року підозрюваний приступив до активного виконання завдань від росіян.

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності підозрюваного та затримали його у власному помешканні. У чоловіка вилучено мобільний телефон, який він застосовував для фото- і відеозйомки українських об’єктів та комунікації з РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок