<

P. Diddy — від реп-короля до секс-скандалу: історія падіння імперії

20:12 | 2.10.2024 / Новини / /
Перегляди
219
/ Коментарі відсутні

Останній тиждень головною темою в Голлівуді є арешт музичного продюсера, репера та підприємця Шона Комбза, відомого за псевдонімом P. Diddy. До свого арешту Шон був одним із найвпливовіших людей в музичній індустрії. Зараз же справа P. Diddy може змінити увесь ландшафт голлівудської еліти.

Історію вечірок Шона Комбза, висунутих йому звинувачень та теорій, хто ще із топзірок через співпрацю з репером та мовчання може поплатитися своєю кар’єрою, а хто міг стати жертвою, пояснює Суспільне Культура.

Хто такий P. Diddy

Шону Комбзу 54 роки, він народився у Гарлемі в сім’ї моделі й помічниці вчителя та військового ВПС США і партнера наркоторговця. Батька Комбза Мелвіна застрелили у його власній машині, коли хлопчику було всього два роки.

Шон закінчив середню школу, де грав за збірну з американського футболу. Потім хлопець вступив у Говардський університет, у якому вивчав бізнес, та кинув це заняття після закінчення другого курсу.

Свою кар’єру в музичній сфері Комбз розпочав у 20-річному віці в 1990-му, коли влаштувався на стажування в Uptown Records. Тоді він допомагав розвитку кар’єри Jodeci, Мері Джей Блайдж, Father MC.

Ще під час навчання в коледжі P. Diddy влаштовував багатолюдні вечірки, а його спосіб життя тоді Ашер пізніше прокоментує як “досить дикий”. 13-річний Ашер жив разом із P. Diddy, йому продюсер також допомагав із розвитком кар’єри.

У 1993 році Шона Комбза звільняють з Uptown Records, де за цей час він значно допоміг кільком хіп-хоп-артистам. Тож він створює власний лейбл Bad Boy Records, першим артистом якого став Notorious B.I.G.

Поступово список артистів, із якими працювала команда лейблу розширився: Ашер, Мерая Кері, Арета Франклін, Lil` Kim, вже згадані Jodeci та Мері Джей Блайдж та інші. P. Diddy в 90-х та 00-х став одним із найвпливовіших продюсерів у індустрії.

Паралельно у 1996-му P. Diddy запустив власну реперську кар’єру під іменем Puff Daddy, його дебютний трек Can`t Nobody Hold Me Down 28 тижнів тримався в чарті Billboard Hot 100.

Дебютний альбом Шона Комбза No Way Out дебютував під номером один у топі Billboard 200. У перший тиждень продали 561 тисячу його копій.

У 1998-му Шон отримав п’ять номінацій на “Ґреммі” та виграв статуетку за “Найкращий реп-альбом”. No Way Out став семикратно платиновим.

Як кар’єру P. Diddy супроводжували побиття, стрілянини та вбивста

Протягом усієї кар’єри P. Diddy оточували скандали, пов’язані зі смертями, побиттями та сексуальними домаганнями. Перший — трагедія 1991 року. Тоді Шон промотував зіркову баскетбольну гру та концерт у коледжі Нью-Йорка. Попри те, що зал вміщав 2730 людей, на матч прийшло близько п’яти тисяч. Коли організатори зачинили двері та перестали впускати відвідувачів, люди почали вибивати двері та вломились у вестибюль. Унаслідок тисняви дев’ять людей загинуло та ще 29 отримали поранення.

Наступний випадок стався під час святкування день народження музиканта Джермейна Дюпрі. Під час вечірки виникла сварка між хлопцями з лейблу Комбза Bad Boy Records та лейблу Death Row Record, яким керував його колись друг, а на той час конкурент Меріон Найт. Коли команда Death Row Records покидала вечірку, за словами свідка, офіцера поліції, хлопці з команди P. Diddy вистрілили у друга Найта (та його охоронця) Джейка Роблеса. Від отриманих поранень Джейк помер через кілька днів у лікарні. Шон Комбз так і не визнав свою причетність до злочину.

У 1998 році його затримують та звинувачують у нападі на музичного менеджера Стіва Стаута. Стів був менеджером репера Nas, з яким Шон зняв кліп на спільний трек Hate Me Now. Спершу P. Diddy вимагав видалити деякі сцени з кліпу, та коли відео вийшло невідредагованим, Комбз пішов у офіс Стіва і побив його. Пізніше P. Diddy сам здався в поліцію, де за рішенням суду його засудили до одноденного заняття з контролю гніву.

Наступного ж року сталася чергова стрілянина у нічному клубі, де Шон Комбз відпочивав із підписантом свого лейблу Shyne. Тоді P. Diddy вибив напій із рук місцевого бандита Метью Аллена. Під час конфлікту залучили зброю і начебто Shyne тричі вистрілив у переповненому клубі. Троє людей загинули. За результатом слідства P. Diddy виправдали за всіма звинуваченнями, тоді як Shyne засудили до 10 років ув’язнення.

Список звинувачень супроводжував Шона Комбза і далі.

У 2003 році національний комітет праці заявив, що виробництво лінійки одягу, запущене підприємцем у Гондурасі, суперечить місцевому трудовому законодавству. Серед звинувачень: понаднормова робота, низька оплата праці, особистий обшук працівників та примусові тести на вагітність. Після розслідування працівникам покращили виробничі умови.

Ще один судовий позов за побиття висунув P. Diddy Джерард Рехніцер у 2007-му. Комбз врегулював справу на умові нерозголошення. У 2013-му ймовірна бійка за участю Комбза, Кендріка Ламара та J. Cole сталася після премії MTV, у 2014-му репер нібито вдарив Дрейка (всі ці звинувачення, звісно ж, P. Diddy спростовував). У 2015-му P. Diddy арештували за напад на тренера його сина — пізніше звинувачення зняли за відсутністю доказів.

У 2019 році колишня P. Diddy Джина Гюїн Комбс розповіла в інтерв’ю блогерці Tasha K про численні побиття, фізичне та моральне насилля, якого їй завдавав Шон Комбз протягом п’яти років їхніх стосунків. Вона стверджувала, що колишній одного разу вдарив її по животу, бив кулаком у потилицю. Також Джина стверджувала, що всі в оточенні репера дозволяли відбуватися цьому. І навіть тоді справа не пішла далі.

Зґвалтування та насилля: хто подавали позови проти Комбза

Та 16-uj листопада 2023 році ще одна колишня P. Diddy Кессі Вентура подає судовий позов проти репера за жорстоке поводження з нею. У позові йшлося про те, що Комбз зґвалтував її у 2018 році, залякував та змушував займатися сексом з іншими чоловіками-ескортами, поки той спостерігав.

У позові також зазначалось, що P. Diddy підірвав машину Сudi, щоб той начебто не мав намірів щодо Кессі. Шон Комбз заперечував усі звинувачення, заявивши, що перед поданням позову Кессі намагалася шантажувати його та вимагала 30 мільйонів доларів. Вже 17-uj листопада Кессі відкликала позов, отримавши від Комбза нерозголошену суму.

Через п’ять днів після врегулювання позову Кессі на P. Diddy подала в суд анонімна колишня студентка коледжу Сіракузького університету. Вона звинуватила Шона в тому, що він “накачав” її наркотиками, після чого зґвалтував прямо в студії звукозапису, а увесь процес записував на відеокамеру. Запис процесу P. Diddy начебто потім показував іншим. Представник Комбза, звісно ж, ці звинувачення спростовував.

Третій позов за домагання у бік P. Diddy подано 23-uj листопада теж від анонімної обвинувачки. Вона стверджує, що Шон Комбз та автор пісень Аарон Голл по черзі зґвалтували її та її друга в 1990 чи 1991 роках. Позивачка також говорить, що кілька днів потому P. Diddy напав на неї вдома, душив її, допоки та не втратила свідомість. Тоді Комбз шукав подругу обвинувачки, бо боявся, що та розповість про все скоєне.

Шостого грудня було подано ще один анонімний позов, де позивачка стверджувала, що коли їй було 17 років, P. Diddy, президент лейблу Bad Boy Records Гарві П’єр та ще один невідомий чоловік по черзі ґвалтували її у ванній кімнаті. Перед цим дівчину “накачали” великою кількістю алкоголю та наркотиків, через що вона не мала координації та постійно втрачала свідомість. Між цим вона благала чоловіків припинити насилля. У цей самий день Комбз вийшов із заявою, що він не робив нічого, у чому його звинувачують, і боротиметься за своє чисте ім’я та репутацію.

Та вже 7-uj грудня володарка “Ґреммі” Тіффані Ред опублікувала відкритого листа в The Rolling Stone, де стверджувала, що заяви Кессі Вентури правдиві, а вона була свідкою того, як Шон грубо поводився з Кессі. Вже тоді Hulu припиняє співпрацю з P. Diddy над шоу, також від нього відмовляється кілька рекламодавців.

27-го лютого 2024 року ще один позов на 30 мільйонів доларів проти Комбза подає продюсер Родні Джонс. Він працював із Шоном над альбомом і стверджує, що протягом усього цього часу зазнавав сексуальних домагань та насилля. Також він вважає, що Комбз винен йому 50 тисяч доларів за роботу над The Love Album. Позов також стосується сина P. Diddy Джастіна, якого Родні Джонс звинувачує у підборі неповнолітніх дівчат для вечірок, де тих “накачували” наркотиками, примушували до сексу та записували це на відео. Джонс також стверджує, що, відвідавши одну з таких вечірок, де він був під дією наркотиків, прокинувся в ліжку голим із двома секс-працівницями та P. Diddy.

Адвокати репера, як і раніше, стверджували про наклеп з боку усіх позивачів. Та поліція вже розпочала розслідування, провела кілька рейдів у будинках, що належали Шону Комбзу. До звинувачень додалась також імовірна секс-торгівля людьми.

У травні 2024 року CNN публікує відео з камер спостереження за 5-го травня 2016 року, на яких видно, як Шон Комбз валить на землю, б’є ногами та тягає по землі Кессі Вентуру в лобі готелю. Цей запис підтвердив звинувачення, які були зазначені в судовому позові, який подала Кессі за рік до того. Після цього Комбз публікує відеовибачення, де говорить, що помилився, бере повну відповідальність свої дії та вже звернувся до психотерапії і почав свій шлях виправлення.

Ув’язнення P. Diddy та деталі про “freak-off”-вечірки

Паралельно The Rolling Stone проводить і публікує власне шестимісячне розслідування, де розкриває новий кейс насилля ще в часи університету. У розслідуванні йдеться про те, як Комбз використовував свій вплив, щоб керувати людьми та схиляти їх робити вигідні йому речі, застосовуючи, зокрема, і насилля.

Протягом цього часу судові позови на Комбза не припинялись: додалося ще кілька зі звинуваченнями у зґвалтуваннях, домаганнях та секс-торнівлі від Кристал Маккіні, Ейпріл Лампос, Андрії Інґліш, Дона Річарда, Дерріка Лі Кардело-Сміта.

Друзі колишньої дружини P. Diddy Кім Портер, яка померла від пневмонії у 2018 році, видають її короткі мемуари на 60 сторінок. У них підтверджується те, що репер проводив вечірки, на яких відбувалися оргії як з чоловіками, так і з жінками. Такі вечірки називалися freak-off, на них гості під наркотиками вступали в сексуальні зносини з іншими гостями, не завжди це відбувалося добровільно.

У мемуарах також йдеться про те, що ексдружина знаходила записи P. Diddy, де він займається сексом із різними людьми, зокрема з 18-річною зараз всесвітньо відомою артисткою, чиє ім’я не розкривають. У книзі згадується і те, що P. Diddy бив свою дружину.

16-го вересня 2024 року Шона Комбза арештували в Нью-Йорку з відмовою у внесенні застави на суму 50 мільйонів долларів. Серед висунутих судом звинувачень: секс-торгівля, рекет, примусова праця, викрадення людей, підпал, хабарництво та перешкоджання правосуддю. Судді відмовляють у внесенні застави, адже мають застороги, що Комбз впливатиме на свідків.

В обвинувальному висновку зазначено, що P. Diddy примушував жінок протягом багатьох років “задовольняти свої сексуальні бажання”. А також що примушував жінок та чоловіків до сексуальних дій під дією наркотиків, які іноді тривали кілька днів (в акті їх назвали freak offs).

У документі сказано, що іноді музикант організовував приліт жінок і забезпечував їхню участь, купуючи та надаючи наркотики, контролюючи їхню кар’єру, використовуючи свою фінансову підтримку, а також залякуючи й застосовуючи насильство.

Комбса описують як керівника злочинного угруповання, що “займалося або намагалося займатися такою діяльністю, як торгівля людьми, примусова праця, міждержавне перевезення з метою проституції, злочини, пов’язані з наркотиками, викрадення людей, підпали, хабарництво та перешкоджання здійсненню правосуддя”.

З того часу інтернетом шириться безліч теорій про те, хто відвідував “білі” вечірки P. Diddy, хто з відомих людей стали співучасниками, або ж навпаки — жертвами репера. Серед ймовірних жертв називають Джастіна Бібера, якого частково просував і P. Diddy, Ашера, який був протеже продюсера та певний час жив із ним (одночасно є і теорії, що Ашер, навпаки, був співучасником). Зараховують до ймовірно постраждалих і Леонардо Ді Капріо, а серед імовірних співучасників звучать імена Джей Зі, Бейонсе та Дженніфер Лопес (яка є колишньою репера).

Тіктоком ширяться уривки пісень артистів, які начебто попереджали про те, що відбувається на вечірках P. Diddy. Наприклад, про це ніби натякав Eminem у пісні Fuel. Тим часом у соцмережах публікують все більше імен голлівудських зірок, які брали участь у вечірках P. Diddy, серед яких Арета Франклін, Періс Гілтон, сестри Кардаш’ян, Ештон Кучер, Сара-Джесіка Паркер, Мерая Керрі та інші.

Протягом часу, коли Комбза тримають під вартою, з’являються все нові й нові позови та звинувачення. Техаський адвокат Тоні Базбі заявив про більш ніж 100 нових судових позовів з усе тими ж свідченнями про сексуальне насилля, зґвалтування та сексуальну експлуатацію. Серед ймовірних жертв є також неповнолітні, наймолодшій на момент злочину було дев’ять років. Усі ці звинувачення, за словами захисниці Комбза Еріки Вольф, репер “рішуче відхиляє та називає наклепом”. Під час обшуку в маєтку репера виявили тисячу пляшок із дитячою олійкою. Адвокат підозрюваного Марк Аньїфіліо стверджує, що його підзахисний “просто любить запасатись необхідним”.

Леді Ґаґа змусила адвокатську фірму, яка захищала P. Diddy, відмовитися від цієї справи, пригрозивши, що сама відмовиться від їхній послуг. Користувачі дуже позитивно оцінили цей крок співачки, зазначивши, що “так виглядає справжній фемінізм”.

30-го вересня захисники P. Piddy подали новий позов у апеляційний суд проти рішення не випускати P. Diddy з-під варти під час розгляду справи. Поступово справа P. Diddy набуває такого ж широкого розголосу, як справа Гарві Вайнштейна, з якого у вересні зняли обвинувачення у непристойних діях у Великій Британії, та Джеффрі Епштайна, якого звинувачували в організації проституції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Жовтня, Середа