<

Оприлюднили топ неймовірно смачних і оригінальних рецептів салату Цезар

03:51 | 10.10.2025 / Новини / /
Перегляди
246
/ Коментарі відсутні

Салат Цезар є одним з найвідоміших делікатесів, які зазвичай прикрашають святковий стіл. Більшість гурманів орієнтується на класичний рецепт,.

УНН запропонував топ п’ять оригінальних варіантів приготувати цю вишукану страву.

Салат Цезар з куркою

Інгредієнти

  • 2 порції;
  • 300 г курка (філе);
  • 100 г Пармезан;
  • 100 г Білий хліб;
  • 200 г Листя салату;
  • 50 г Рукола;
  • 100 г Помідори;
  • 2 шт. Варені яйця;
  • за смаком Чорний мелений перець;
  • за смаком Сіль;
  • 1 ч. л. (за бажанням) Соєвий соус;
  • 2 ст. л. Майонез;
  • 1 ст. л. Французька гірчиця.

Приготування

Хліб нарізати кубиками, підсушити у духовці до золотистої скоринки. Куряче філе нарізати тонко, посолити, поперчити, за бажанням додати соєвий соус, обсмажити до рум’яної скоринки.

Помідори нарізати кубиками. Листя салату та руколу змішати з нарізаними яйцями, додати майонез і гірчицю, перемішати.

Додати помідори, зверху викласти курку, посипати тертим пармезаном. Завершити сухариками перед подачею.

Салат Цезар з незвичною заправкою

Інгредієнти

  • 2 порції;
  • 1/2 головки салату айсберг;
  • 1 куряче яйце, відварити 12 хв;
  • 1/2 курячого філе, замаринувати та обсмажити;
  • 1/2 помідора, порізати недрібними шматочками;
  • 4 слайса бекону, обсмажити;
  • 1 ст. л. тертого пармезану для подачі;
  • Магічна заправка (100 г);
  • 4 зубчики запеченого часнику;
  • 1 г сухого часнику;
  • 14 г волоського горіха;
  • 75 г молока;
  • 10 г сметани 15%;
  • 10 г майонезу 72%;
  • 5 г тертого пармезану;
  • 2 краплі вустерського соусу.

Приготування

Для заправки в блендері/кавомолці перебити до однорідності всі інгредієнти.

Викласти решту інгредієнтів на порційні тарілки, зверху полити заправкою (50 г на порцію).

Легкий салат Цезар з лососем

Інгредієнти

  • 2 порції;
  • 200 г листя салату;
  • 3 яйця (курячі/ перепелині);
  • 150 г лосося слабосоленого;
  • 100 г твердого сиру;
  • 3 помідори чери;
  • 3 скибочки хліба
  • 200 г сирного соуса.

Приготування

Для початку поставити варити яйця. Нарізати хліб на невеликі квадратики та закинути їх у духовку на 200° на 5-10 хв. Також нарізати лосось, помідори, листя салату, яйця, додати сирного соуса та перемішати.

При подачі прикрасити натертим твердим сиром та хлібними сухарями, за бажанням додати маслини.

Салат Цезар з беконом

Інгредієнти

  • 1 уп. салатне листя чи айсберг;
  • 4 шт. яйця перепилині (або 2 звичайних);
  • 1 уп. бекон;
  • 6-8 шт. помідори черрі;
  • 2 скибочки хліба або звичайні сухарі;
  • 60 г пармезан;
  • Соус;
  • 2 ст. л. йогурт;
  • 1 ст. л. вершки;
  • 1 зубчик часник;
  • за смаком сіль, спеції;

Приготування

Порізати і підсмажити бекон. Відварити і нарізати яйця. Нарізати черрі.

Якщо робити сухарі домашні: порізати на невеличкі кубики додати 2 ст.л. олії, сіль, можна спеції (в мене часник, копчена паприка). Викласти на пательню і помішуючи обсмажити до рум’яності. (7-10 хвилин)

Соус: змішати інгредієнти для соусу до однорідності.Викласти на тарілку листя салату, смажений бекон, черрі, яйця і поливаємо соусом. Додати сухарі і посипати дрібно натертим сиром.

Салат Цезар з креветками

Інгредієнти

  • 300 г варених креветок (очистити);
  • 150 г салату айсберг (або ромен);
  • 3 скибки білого хліба для крутонів;
  • 1 ст. л. тертого сиру пармезан;
  • Жменя помідорів чері;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 ст. л. готового соусу Цезар.

Приготування

Зрізати зі скибок хліба скоринку, зкропити олією і відправити в духовку хвилин на 10. До готового соусу додати пармезан і вичавити зубчик часнику. Очистити креветки.

Зібрати салат. Листя айсберга крупно порвати, викласти в салатник, полити половиною соусу, викласти креветки, половинки чері, і крутони. Полити рештою соусу і притрусити пармезаном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Грудня, П’ятниця
4 Грудня, Четвер