<

[ОНОВЛЕНО] Ніч пошуків і пів тисячі людей: на Ковельщині розшукали зниклих двійнят

12:32 | 13.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
1815
/ Коментарі відсутні

12-го травня увечері в селі Обенижі Турійської громади на Ковельщині пропали двійнята. Дівчинку й хлопчика 2021 р.н. рідні втратили з поля зору на власному подвір’ї – хвіртка була відчинена, поруч дорога, ставок, далі – канава, тож одразу забили на сполох.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

За запитом Національної поліції о 22:18 до пошукових робіт залучено чергову варту рятувальників 17 ДПРЧ селища Турійськ, а також вільних від чергування співробітників служби 101, пошукові роботи тривали усю ніч.

Рятувальники за допомогою човна розпочали оглядати місцеві водойми, інша частина вогнеборців розпочали пошукові роботи на території поблизу будинку. Крім того, оглядали місцевість поліцейські, місцеві жителі.

Близько опівночі за допомогою безпілотника працівники поліції виявили у полі дівчинку, рятувальники вирушили за заданими координатами. Дитина була жива, перебувала у полі більш як за півкілометра від дому. О 00:33 її передали батькам.
Від ДСНС залучалось 17 рятувальників, до роботи залучено БПЛА з тепловізором.

О 08:54 працівники поліції за допомогою квадрокоптера з тепловізором помітили дитину біля залізничної колії, а місцеві мешканці першими дістались до хлопчика, фельдшер-рятувальник водолазного відділення оглянув дитину і надав першу допомогу, її передали медикам до карети швидкої для огляду. Життю дитини загрози немає.

ОНОВЛЕНО. «Люди прийшли пішки, приїхали на підводах, на мотоциклах і велосипедах, – усі хотіли допомогти поліції розшукати діток, незважаючи на те, що була ніч, а місцевість навколо – болотиста», – розповів начальник Ковельського РУП Андрій Литвин.

Усі діяли чітко та злагоджено, прочісували кожен метр території, з залученням квадрокоптера, повідомляє пресслужба поліції Волині.

Після опівночі в чагарниках розшукали дівчинку – вона була дуже налякана, але неушкоджена. Пошуки її брата тривали ще цілу ніч.

На ранок 13-го травня за декілька кілометрів від дому знайшли і хлопчика. 

Він сильно змерз, але був живий, дитину одразу передали на огляд лікарям.

Місцевий мешканець Андрій Петров першим побачив хлопця: той блукав поміж дерев, не плакав, був переляканий.

«Я підбіг до нього, взяв на руки, закутав, він сказав на мене «Тату!» Поки ніс його до автомобіля, він заснув», – розповів Андрій.

Нині Аліса та Артем перебувають з рідними у медичному закладі. Їх уже відвідали ковельські поліцейські: життю та здоров’ю діток загрози немає.

Старша інспекторка сектору ювенальної превенції Тетяна Козій розповіла, що двійнята дуже змучені, але щасливі бути поруч з рідними.

«Батьки плачуть від радості і дуже дякують усім, хто не лишився осторонь та допоміг знайти їхніх дітей», – розповіла поліцейська.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа
25 Червня, Вівторок