<

Оновлення даних: з 17 липня прикордонники відмовили у виїзді 1300 чоловікам

19:10 | 24.07.2024 / Новини / , /
Перегляди
113
/ Коментарі відсутні

16-го липня сплив встановлений законом України двомісячний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Вже з 17-го липня, зокрема, при перетині кордону застосовуються нові правила, що стосуються перевірки військово-облікових документів і за тиждень прикордонники відмовили у виїзді 1300 особам.

Про це на брифінгу повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Суспільне.

Зміни в динаміці в’їзду та виїзду з України

“За цей час не бачили суттєвого впливу на перетин кордону, щоб це якось вплинуло на кількісні показники, або щоб були якісь нестандартні чи конфліктні ситуації. Більшість громадян, власне чоловіків, підійшли до цього питання свідомо. Бо прикордонники завчасно попереджали, що це буде додатковою обов’язковою умовою перетину кордону”, — сказав він.

За словами Демченка, у 17 липня, кількість відмов через відсутність військово-облікового документа була на рівні 87. Загальна кількість відмов збільшилася не суттєво.

“Хтось приїхав на кордон і просто забув свій військово-обліковий документ, хтось дійсно його не мав. Але в подальші дні кількість відмов через відсутність військово-облікового документа значно зменшилася, і останні дні тримається десь на рівні 20-30 осіб”, — сказав речник ДПСУ.

Він зазначив, що загалом з 17 липня по сьогодні кількість відмов на кордоні становить 1300. Серед тих, кому відмовили у виїзді, 317 людей не мали військово-облікового документа.

“При тому, що кількість чоловіків, які перетинають кордон на виїзд відповідно до правил значно більше, тому що більшість підійшли до цього свідомо і мають при собі необхідну умову для перетину кордону”, — зазначив Демченко.

За його словами, основна причина відмов — це або не підтвердження мети своєї поїздки, коли йдеться, наприклад, про водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення для того, щоб не було зловживань, що він має право на перетин кордону як водій, а з’ясовується що мета поїздки зовсім інша. Або ж хтось немає необхідних документів, які б давали йому право на перетин кордону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота